Take a fresh look at your lifestyle.

ONG-ul lui Tariceanu este un afront adus societatii civile, iar conducerea PNL este lipsita de creier si fara o reactie normala. Vezi care e solutia

Ma uit cu stupoare la ce se intampla de-a dreapta scenei politice. Am spus si o repet, se impune un echilibru, o unire a fortelor de dreapta in interesul Romaniei, al romanilor. Nu pot sa nu constat ca orgoliile personale ale penelistilor exced puterea mea de intelegere, cu atat mai mult cu cat au fost ani buni in care s-au pupat in bot si au facut afaceri impreuna. Oamenii astia nu sunt in stare sa inteleaga ca daca au intrat in politica si vor sa se mentina acolo trebuie sa se alieze, indiferent de starea de greata pe care si-o provoaca unul altuia, in folosul cetatenilor carora le vor cere votul. Mai trist si mai suparator este faptul ca se tradeaza intre ei pentru o ciozvarta, cum este acest Tariceanu care a obtinut sefia Senatului compromitandu-se definitiv. Este la mintea cocosului ca a doua functie in stat, in calitatea sa de independent, n-ar fi obtinut-o in veci daca nu ar fi pupat poala popii, recte Victor Ponta.

Mai nou, si-a facut sau vrea sa-si faca un ONG in care sa apere liberalismul. Intrebarea mea ar fi: de cine vrea sa il apere, in conditiile in care optiunea lui personala este sa reconstituie USL, adica sa se uneasca cu o forta de stanga. Unde e liberalismul pe care il apara in acest context? Mai mult, 14r tauni parlamentari, dintre care vreo 6 numai de la Prahova si-au aratat deschiderea de a se inscrie in ONG-ul lui Tariceanu ca sa apere…liberalismul, in mintea lor. Ma surpinde, in schimb, foarte tare cat de prosti sunt cei de la varful PNL, care discuta despre acest subiect, in loc sa anihileze acest proiect din fasa. Dar ei nu pot face asta pentru ca nu inteleg notiunea de societate civila si cum intra ea in contradictie cu clasa politica. La fel si mai marii capi ai societatii civile finantate puternic… de stim noi cine, care stiu despre ce e vorba, dar prefera sa alimenteze discutii inutile.

M-am gandit sa le explic acestor idioti preocupati doar de interesele lor personale, nicidecum de liberlasim, cu ce se mananca societatea civila si cum pot actiona sa-i puna talpa Tariceanu-lui definitv.

Inainte de toate trebuie spun ca si Miscarea Populara este o mizerie pentru ca s-a constituit pe o minciuna, incalcand moralitatea si principiile civice si democratice de oriunde din lume. Tariceanu ce face?

Infiinteaza un ONG, constituit conform OG 26/2000, pentru a apara liberalismul, spune el. Liberalismul este un concept politic ce nu poate fi aparat de o entitate constituita conform actului normativ de mai sus, care potrivit art 2 spune:

Prezenta ordonanţă are ca scop crearea cadrului pentru:

a) exercitarea dreptului la liberă asociere;

b) promovarea valorilor civice, ale democraţiei şi statului de drept;

c) urmărirea realizării unui interes general, local sau de grup;

d) facilitarea accesului asociaţiilor şi fundaţiilor la resurse private şi publice;

e) parteneriatul dintre autorităţile publice şi persoanele juridice de drept privat fără scop patrimonial;

f) respectarea ordinii publice.

Se poate invoca exercitarea dreptului la libera asociere, dar nu te poti asocia conform acestei OG, inregimentat politic fiind, ca sa promovezi valorile civice, ale democratiei si statului de drept, pentru ca tu, ca politician cu acte in regula, esti decident, faci legi. Este si cazul lui Tariceanu, chiar daca se presupune ca este independent in Parlament, dar domnia sa activeaza in politica, este presedintele Senatului, are o functie publica si are statutul de decident Ceilalti 14 tauni, sunt si ei in aceeasi situatie, imorala am spune, daca nu chiar ilegala. Domniile lor sunt antagonici cu ei insisi si acest aspect ar trebui sesizat penal, pentru ca nu poti face parte din doua structuri in acelasi timp, este o jignire si o invadare a societatii civile. In momentul in care un om din societatea civila, fie ca e ONG, Sindicat sau Organizatie Patronala intra in politica el trebuie sa se suspende din functiile detinute acolo, fie ca devine parlamentar, ministru, secretar de stat s.a.m.d.

Astfel, politicienii care au ales acest drum au o singura varianta, asa cum mentioneaza art. 2, aceea a parteneriatului.

In aceste conditii, mintile luminate cu chibritul din conducerea PNL, fie ca vorbim de Johanis, Antonescu ori Mircea Rosca pot face o singura mutare ca sa inchida definitiv subiectul: sa actioneze in instanta pe Tariceanu pentru incalcarea principiilor statului de drept si sa ceara Ministerului de Justitie anularea infiintarii acestui ONG, din motivele invocate in OG 26/2000 care sunt incompatibile cu Legea 14/2003, cu privire la infiintarea partidelor, dupa care functioneaza toti politicienii cu state de serviciu.

Astfel, li se poate inchide gura si celor 14 bezmetici care nu inteleg ca nu ne intereseaza apararea liberalismului in exteriorul lui, ci sa inghita in sec, sa negocieze ce este important pentru mentinerea lui si sa uneasca dreapta pentru binele cetatenilor. Dar mai ales pentru ei, pentru ca o dreapta unita, cu un procent de peste 30% in Parlament, poate da un echilibru pe scena politica. Daca se vor trada intre ei in continuare inseamna ca sunt cu adevarat tampiti si nu isi cunosc interesul. O alta uniune intre stanga si dreapta ar fi o idiotenie fara margini, mai ales ca s-a vazut ca nu a functionat. Iar daca asta se doreste, n-are nicio legatura cu liberalismul.

Pentru ca stiu ca nu va duce capul dragi politicieni care vorbiti despre societatea civila, fara sa stiti ce reprezinta, v-am facut o schita. Poate va vine mintea la cap si nu mai confundati marfa cu ambalajul si nu mai interveniti in viata societatii civile, ca si cum ati face parte din ea. Voi sunteti alta mancare de peste. Care de la cap se impune, dupa cum bine stim.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy