Take a fresh look at your lifestyle.

OMV Petrom a demolat un turn de racire pe furis. Noroc cu youtube ca am aflat( video)

In anul 1959 a inceput procesul de reprofilare si dezvoltare a Rafinariei Brazi. Trei ani mai tarziu, pe aceeasi platforma, dar in cadrul unei alte unitati industriale, Combinatul Petrochimic Brazi a demarat construirea primelor instalatii petrochimce din tara, piroliza si polietilena de mica densitate. De-alungul timpului s-au adaugat noi tehnologii, iar in 1991 Combinatul s-a transformat in societate pe actiuni.

In 2004, odata cu privatizarea de pomina, OMV AKTIENGESELLSCHAFT a pus mana si pe Combinatul Petrochimic Brazi. Pana aici nimic iesit din comun, numai ca austriecii au venit nu sa puna ci sa ia. Dupa cum stiti, privatizarea a constat in plata a 669 de milioane de euro, pentru 51% din capitalul Petrom SA, dar asta face obiectul unei anchete jurnalistice viitoare, pentru a nu uita cum a fost vandut Petrom pe doi lei.

La sfarsitul anului trecut, la Combinatul Petrochimic Brazi a fost demolat un turn de racire. Ceea ce discutam aici este modul idiot in care se face o prezentare pe youtube de catre firma demolatoare, care isi promoveaza lucrarea. Deh, de prostie si fudulie nu ducem lipsa in Romania.  Nu vrem sa facem reclama demolatorilor, numai ca ridicam un semn de intrebare cu privire la turnul de racire care a fost demolat, parte componenta a procesului tehnologic. Totul a fost facut in tacere, departe de ochii lumii, in conditiile in care o astfel de  actiune ar necesita un comunicat de presa cum probabil austriecii ar face in tara lor. Norocul a fost ca firma demolatoare a tinut sa se laude pe net.

Facem referire la acest comunicat de presa pentru ca OMV Petrom nu este o firma cu capital integral austriac, ci are in componenta si reprezentanti ai statului roman. Se pare ca …pe statul roman.. il cam doar in cur de ceea ce se intampla in firma la care este actionar.

Asteptam un punct de vedere din partea OMV Petrom referitor la aceasta demolare si ce implicatii are pentru siguranta cetatenilor din comuna Brazi si a angajatilor firmei mentionate. Nu ne asteptams a primim un raspuns, stiuta fiind sfidarea si nesimtirea de care dau dovada cei de la OMV in raportul cu cetatenii si presa.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy