Take a fresh look at your lifestyle.

NUŢU CĂMĂTARU S-A PREDAT la Poliţia Capitalei. Sile Cămătaru, prins când mergea să-şi ia banii de la

 

Cel mai mare dintre fraţii Cămătaru, Nuţu, s-a predat la sediul Poliţiei Capitalei. Fratele lui, Sile Cămătaru, a fost prins, duminică dimineaţa, pe autostrada Passau-Frankfurt, în drum spre protejaţii de la care urma să încaseze „taxa de protecţie”.

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru a ajuns la sediul Poliţiei Capitalei. El a spus că nu avea de gând să fugă din ţară. Totodată, acesta a confirmat dezvăluirile EVZ şi a spus că fratele său, Sile, a plecat din ţară înainte de emiterea mandatului de arestare. „Dacă aveam de gând să plec din ţară, plecam. Mă întorceam aici cu o braziliancă”, a spus Nuţu Cămătaru.

Capăt de drum al „aventurii” celor mai cunoscuţi interlopi post-decembrişti: Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi ca Sile şi Nuţu Cămătaru. La 18 ani de la prima condamnare, timp în care au fost eliberaţi de mai multe ori, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât, definitiv, ca fraţii interlopi şi 24 de acoliţi ai lor să se întoarcă după gratii pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

Cel mai mic dintre ei, Sile-43 de ani, pare că se aştepta la deznodământul acestui proces întins pe mai mulţi ani. El a plecat din ţară înainte de pronunţarea sentinţei dată vineri de Înalta Curte. Oficiali din Poliţia Română au dezvăluit, pentru EVZ, că Sile Cămătaru a plecat cu maşina în cursul săptămânii trecute, cel mai probabil joi. „Nefiind niciun mandat pe numele său, el a trecut graniţa ca orice cetăţean. Mai ales că suntem stat european”, a precizat ofiţerul.

La scurt timp după pronunţarea sentinţei prin care s-a decis reîncarcerarea fraţilor Cămătaru, autorităţile au descoperit că nu mai au pe cine să aresteze. Nici Nuţu, care stă în judeţul Ilfov, şi nici Sile, care are domiciliul în Bucureşti, nu au mai fost de găsit. „Au plecat afară, în Costa Rica”, au spus rudele acestora.

„Gogoaşa” s-a dezumflat sâmbătă, când oficialii Poliţiei Române au dezminţit această variantă. Pe de altă parte, surse judiciare au precizat că Vasile Balint plecase, totuşi, spre Germania, locul unde se aflau unii dintre acoliţii săi.

„Existau informaţii conform cărora anumite persoane din zona Frankfurt menţin legătura cu ei”, au spus aceleaşi surse.

Astfel, la scurt timp, amândoi fraţii au fost daţi în urmărire internaţională. „Mandatul european a fost emis sâmbătă seara, pe la ora 20.00. Duminică dimineaţa, Vasile Balint a fost oprit în trafic de o patrulă a poliţiei germane. Au verificat prin sistemul SIRENE că există pe numele său un mandat şi l-au reţinut”, a explicat, pe scurt, filmul reţinerii, un oficial din Poliţia Română. În maşina cu număr de Germania se mai aflau un bărbat şi o femeie.

Fiul lui Sile, reţinut în acelaşi loc

Interesant este că, pe aceeaşi autostradă Passau – Frankfurt, pe care a fost capturat Sile, nu cu mult timp în urmă, a fost prins şi fiul său, Mario. Acesta a fost reţinut, fiind bănuit de implicarea într-o reţea de hoţi de maşini. „Se pare că asigurau protecţia unor oamenii de-ai lor (ai fraţilor Cămătaru n.r) şi, periodic, încasau bani de acolo. Nu este exclus ca Sile să fi mers să ridice banii”, au precizat aceleaşi surse. Interlopul va mai sta în custodia autorităţilor germane cel puţin o săptămână. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisarul şef Marius Tache, a declarat că procedura de extrădare durează circa 10-15 zile, însă nu este exclus ca perioada să se reducă, în funcţie de acordul bilateral semnat între cele două ţări.

În timp ce Sile Cămătaru era arestat în Germania, fratele său, Nuţu -48 de ani, încă era, căutat de autorităţi. „Nu sunt semnale că a părăsit ţara”, au explicat surse judiciare. Doi dintre acoliţii lor s-au predat. Unul este Iulian Bocu- 46 de ani.

Pedepsele interlopilor

Nuţu şi Sile Cămătaru au fost condamnaţi la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare. Din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ şapte ani şi jumătate, astfel că el ar mai avea de executat aproximativ cinci ani şi jumătare de detenţie. În schimb, Nuţu mai are circa două luni de executat.

 

Sursa: evz.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy