Take a fresh look at your lifestyle.

Mall-ul AFI// Ne place că se face…Nu ne place CUM SE FACE!

Aşa şi-au intitulat locuitorii de pe strada „Muzelor” din Ploieşti Memoriul, la care au adăugat şi un tabel cu semnăturile tuturor, adresat  Direcţiei Generale de Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Ploieşti, supăraţi de faptul că şantierul, deschis pentru ridicarea mall-ului AFI PALACE  pe locul fostei uzine „Flacăra”, le degradează zilnic, de mai bine de un an, incet-încet locuinţele şi aşa destul de şubrezite de trecerea anilor.
Deşi nimeni nu contestă valoarea şi beneficiile economice ale proiectului AFI PALACE pentru această zonă  şi pentru întregul oraş dealtfel,  atat prin  banii pe care-i va vărsa la bugetul local cât şi prin multele locuri de muncă pe care le va crea, totuşi faptul că mall-ul a fost „plantat” prea aproape de locuinţele lor  le produce riveranilor mare disconfort.
 
„De un an de zile casele din imediata vecinătate a Mall-ului au fost sistematic şi serios zdruncinate suferind avarii vizibile la structură. Nici un reprezentant al acestui  proiect nu s-a deranjat măcar să vadă preţul plătit de noi, riveranii începâmd de la disconfortul creat (praf,noxe trepidaţii mai ceva ca la cutremur) şi până la neputinţa cu care unii dintre noi privim cum casele noastre, care sunt ceva mai vechi şi mai puţin solide, se deteriorează pe zi ce trece din cauza vibratiilor  şi nu avem cu ce le repara.”- îşi varsă oamenii obida în memoriu- „Nu mai vorbim de banii publici investiţi de pomană în asfaltarea străzii care abia s-a terninat cu chiu cu vai  în toamna trecută şi care acum este iar distrusă cu pickamer-ul pentru introducerea unor cabluri electrice necesare mall-ului
O altă problemă o reprezintă şi traficul cu utilaje ce depăşesc cu mult limita legală  de greutate admisă de 3,5t  pe această stradă si de mizeria pe care pneurile  lor, pline de pamant  de pe şantier  o lasă pe carosabil. Alti bani, altă „distracţie” plătiţi probabil tot de „generosul” contribuabil ploieştean pentru reasfaltare. Scump, foarte scump preţul pe care trebuie să-l plătim noi, oamenii săraci de pe această stradă.”

 

Şi în această situaţie nu sunt doar locuitorii de pe strada „Muzelor”. La fel de afectaţi de prezenta şantierului sunt  şi cei de pe strada „Calomfirescu” , stradă cu  carosabilul degradat şi trotuarele transformate in locuri de parcare pentru maşinile lucrătorilor de la mall. O stradă îngustă  pe care o tranzitează de-a valma atât utilajele firmelor constructoare cat şi celelalte autovehicole  sau pietonii. Şi aici oamenii se plâng tot de zgomot, praf şi trepidaţii de la şantier Disconfortul creat le întinde şi lor, nervii la maxim.

Totul arată în jur ca după bombardament: praf  şi multă mizerie  ca în ţările subdezvoltate din „lumea a treia” şi nimeni nu vede nimic. Nici reprezentanţii „AFI”, nici cei ai Primăriei care nu se sinchisesc nici măcar  să mai măture străzile în zona aceasta, darmite să le mai şi stropească cu câte o cisternă de apă, din când în când,  să se mai „înmoaie” praful. Construcţia TREBUIE să fie predată la termen. CU ORICE PREŢ! Chiar şi cu cel al zgomotului, prafului şi disconfortului indurat de localnici. Pentru o cauză nobilă: dimineaţa să ne  bem cafeluţa la…. MALL.

P.S. Memoriul+ tabelul a fost depus azi la Registratura la Urbanism:

 „Se confirma inregistrarea documentului SESIZARE- sesizare ref.avarii suferite de locuintele aflate in vecinatatea AFI PALACE cu nr.304523/22.07.2013
Repartizat la Compartimentul Control Documentatii Publice, Disciplina in Constructii
 
Operator: Epure Victorita
Termen de Rezolvare: 21.08.2013
 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy