Take a fresh look at your lifestyle.

Modificarile la Legea Salubrizarii au starnit revolte in randul reciclatorilor

Scriam saptamana trecuta despre modificarile aduse la Legea Salubrizarii si spuneam, simplist, ca cei care vor cauta in ghene pot fi acuzati de furt si pot raspunde penal fara de operatorul de salubritate care detine monopolul(vezi AICI). Reactia a venit destul de repede din partea celor care se ocupa cu recilarea deseurilor, care vineri au protestat. Va redam integral un mail primit pe aceasta tema:

Sute de angajati din companii de colectare si reciclare din Romania au iesit in strada astazi pentru a protesta fata de promulgarea Legii 101/2006 a salubrizarii si efectelor acesteia asupra industriei de reciclare din Romania.

Propunerea de modificare a Legii 101/2006, adoptata de Parlament si trimisa spre promulgare Presedintelui Romaniei ofera drept EXCLUSIV companiilor de salubritate pentru colectarea deseurilor, restricţionand accesul altor operatori, colectori si reciclatori la această resursa. In aceste conditii, zeci de mii de romani, angajati ai firmelor de colectare si reciclare din Romania, risca sa ramana fara locuri de munca. Totodata, valoarea intregii industrii de reciclare, estimata la 9 miliarde de lei, ar putea ajunge doar in buzunarele companiilor de salubritate.

In cadrul protestului, au fost semnate 5 scrisori deschise ce au fost trimise instiyuţiilor cu putere de decizie si expertiza in acest caz: Presedinţiei Camerei Deputatilor, Consiliul Concurentei, Preşedintiei Romaniei, Ministerului Mediului si Schimbărilor Climatice si Ministerului Economiei.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy