Metoda prin care Mircea Rosca isi promoveaza munca parlamentara este una benefica pentru domnia sa, prin prisma faptului ca isi face cunoscute initiativele legislative. Asteptam si din partea altor parlamentari, cu exceptia lui Andrei Volosevici, sa ne trimita comunicate de presa cu privire la initiativele si luarile de pozitie in Parlamentul Romaniei.
Incomodph.ro sustine astfel de practici, care sunt menite sa apropie parlamentarii alesi de cetateni. Mai jos aveti comunicatul de presa:
În cadrul unei conferinţe de presă pe care am susţinut-o în data de 26 martie 2014, la Grupul Parlamentar din Camera Deputaţilor, am prezentat o iniţiativă legislativă pe care am depus-o în circuitul parlamentar spre dezbatere şi adoptare.
Propunerea pe care am prezentat-o se referă la modificarea şi completarea Legii nr. 273 din 21 iunie 2004 privind procedura adopţiei, plecând de la o realitate cruntă: În România, la nivelul anului 2012, existau 57.480 de copii instituţionalizaţi şi doar 1.400 de familii care deţineau atestatul de persoanã sau familie aptã sã adopte, este evident că sistemul funcţionaeză greoi şi trebuie gasite soluţiile pentru asigurarea celeritãţii procedurii de adopţie a copiilor abandonaţi.
Astfel, propunerea legislativă ar contribui atât la asigurarea unei familii pentru aceşti copii, cât şi la confortul emoţional şi stabilitatea de care au nevoie în dezvoltarea lor.
Prin ceea ce am propus am avut în vedere, în special, protejarea interesului superior al copilului, prin integrarea cât mai rapidă în cadrul familiei adoptatoare, care îi va oferi afecțiunea și îngrijirea de care are nevoie acesta pentru o dezvoltare cât mai bună. Una dintre modificări se referă la mărirea valabilităţii atestatului de persoană sau familie aptă să adopte, de la 1 an la 2 ani, precum şi la reducerea perioadei de timp în care copilul se află în stadiul măsurii de protecție, de la 1 an la 6 luni.
Mai mult, am susţinut necesitatea acordării concediului de îngrijire pe o perioadã de un an, indiferent de vârsta copilului, precum şi de o indemnizaţie lunarã egalã cu media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, pentru cei care adoptă, astfel încât să se faciliteze adaptarea copilului în noua familie şi dezvoltãrii unui ataşament securizant.
Consider că prin încurajarea adopţiei, statul român, pe lângã faptul cã faciliteazã dezvoltarea armonioasã a copiilor într-un cadru iubitor şi securizant, realizeazã şi economii la buget, aferente anilor în care ar avea în grijã copilul în sistem instituţionalizat.
Sper ca această inițiativă legislativă să se bucure de susținere pentru ca familiile adoptatoare să beneficieze de prevederi legislative rezonabile, iar copiii fără părinți să aibă o șansă la o nouă viață.
sursa foto: laurentiupintoi.wordpress.com