Take a fresh look at your lifestyle.

Misterul sinuciderii directorului AJOFM Gorj

 

Ipoteză șocantă în cazul sinuciderii fostului șef al AJOFM Târgu Jiu, Damian Horcea. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a fost prejudiciată cu mai multe sute de mii de lei, fiind indicii că în comiterea ilegalităţii au fost implicate mai multe persoane din agenţie, inclusiv Damian Horcea şi un factor poştal.

Totul a ponit de la plângerea unui fost şomer care nu a primit ajutorul bănesc prevăzut de lege pentru cei care îşi găsesc un loc de muncă la o distanţă de minimum 50 de kilometri de casă. Ancheta internă a Direcţeie de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj a început în primele zile din ianuarie, înainte de sinuciderea fostului şef al instituţiei.

„Ne-am autosesizat şi am solicitat instituţiei care face plata şomerilor pentru verificarea realităţii. Am dispus şi constituirea unei comisii interne care va cerceta toată situaţia creată”, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Cazul a fost preluat imediat şi de Parchet. Damian Horcea a fost găsit spânzurat pe 16 ianuarie. Ruşinea pe care nu ar putea-o suporta, invocată în ultimul mesaj lăsat soţiei, pare justificată de ancheta interna şi de cea a poliţişilor.

„Bărbatul salvase un mesaj adresat familiei prin care îşi cerea scuze şi preciza că ar fi făcut anumite greşeli la serviciu. Urmează ca poliţiştii să verifice dacă există o legătură de cauzalitate între conţinutul acestui mesaj şi motivul care l-a determinat pe bărbat să recurgă la gestul său”a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Potrivit anchetatorilor, cei păgubiţi erau din zona oraşului Motru şi totul se întâmpla cu ajutorul unui poştaş care a şi fost citat pentru audieri. Aceştia şi-ar fi însuşit, în numele a zeci de persoane, indemnizaţiile de 3.500 de lei pentru fiecare păgubit în parte. Rudele şi apropiaţii nu ştiau să aibă probleme la serviciu.

Sursa: rtv.net


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy