Take a fresh look at your lifestyle.

Mircea Rosca, presedinte PNL Prahova. Nu te “apleca” prea tare, indiferent cat “respect” si “iubire” ai pentru cei care te voteaza

La ora la care scriu aceste randuri, Conferinta Judeteana a PNL Prahova este in plina desfasurare. In cadrul ei au loc alegerile pentru functia de presedinte si pentru Biroului Permanent. Inainte de inceperea Conferintei ma aflam in loja pusa la dispozitiei presei, iar in fata mea un grup de patru penelisti discutau. La un moment dat a intrat in loja insusi Mircea Rosca, presedintele interimar, care i-a atras atentia unuia dintre cei patru ca nu i-a raspuns la telefon desi l-a sunat de doua ori. “ Lui Semcu ii raspundeai din prima. Ce ti-a spus Nae iti spuneam si eu”, a punctat, intr-un mod imbecil Mircea Rosca. Poate cea mai mare coarda politic pe care am vazut-o este Adrian Semcu, dar asistand la discutia de mai sus, mi-am dat seama ca Rosca este un tip limitat, plin de frustrari, care nu poate depasi umbra predecesorului sau si nu gaseste mijloacele potrivite sa se apropie de oamenii din teritoriu decat prin forta.

Regretul meu cel mai mare a fost ca la aceasta conferinta nu a participat Mateuca de la altphel, pentru ca sigur l-as fi vazut dand cu dintii de lemnele alea din loja pentru cate greseli gramaticale a facut Mircea Rosca in timpul discursului pentru obtinerea functiei al carui singur candidat este. Si aici este o parte interesanta. Singurul om care a vrut sa-l infrunte pe Rosca, probabil manat din spate de nasul sau, Adrian Semcu, a fost Traian Ionescu, fostul director a Parcului Industrial Brazi. Acesta statea, inainte de conferinta, retras pe o bara de metal din fata Casei Cultura a Sindicatelor, pentru simplu motiv ca nu era in lasat sa intre in sala sa-si sustina candidatura. Desi a depus aceasta candidatura cu executorul judecatoresc, lui Ionescu i s-a intezis accesul in sala. Conducerea PNL sustine ca a fost exclus dupa ce a facut o actiune impotriva partidului, iar Traian Ionescu sustine ca este cu cotizatia la zi si nu a fost dat afara. Chitanta pe care ne-a aratat-o nu avea stampila partidului, iar argumentul “dizidentului” a fost acela ca nu este recunoscuta pentru ca face parte dintr-un chitantier mai vechi. Daca omul inca mai este membru, conducerea PNL a gresit ingradind, in mod abuziv, dreptul lui Ionescu de a candida, iar daca chitanta e falsa atunci astept o expertiza din partea organelor abilitate pentru a constata falsul.

Acum sa revenim la personajul principal, Mircea Rosca si la discurul sau de unic candidat. Au fost anumite momente in care am crezut ca a reinviat TUPAC sau, in cel mai fericit caz, Puya sustinea un concert pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor. “Respect” era cuvantul de ordine, “va iubesc si va respect”. M-am trezit la realitate atunci cand Rosca a spus de vreo cateva ori “ma aplec in fata dumneavoastra”. Intr-o sala in care toata lumea ridica mana la orice propunere cred ca ar fi facut lumbago, ca sa nu mai spun ca, poate, ar fi gasit si vreo cativa dusmani care sa profite de aplecaturile lui. Lasand gluma la o parte, discursul acestuia a fost unul legat de trecutul apropiat, in care s-a umflat cat a putut cu rezultatele alegerilor, despre care numai un imbecil nu si-ar da seama ca nu e meritul lui, ci al PDL, impotriva caruia s-a votat cu o ura fara precedent. A pus in garda, in argoanta sa, pe pesedisti, ca la alegerile parlamentare sunt parteneri egali, in momentul in care deja se umflase tarata in el.

Consider ca a fost un discurs fals, fara perspective, un discurs mobilizator dar fara niciun orizont pentru viitor. Pe de alta parte, ma simt nevoit sa spun ca, oricat de fals ar fi in discursul sau, Mircea Rosca stapaneste arta de manipulare a maselor. Nu spune absolut nimic, dar stie cand sa ridice tonul pentru a capta atentia. Asta cred ca e singurului lui atu. Pare o copie fidela a lui Crin Antonescu.

Am plecat inainte de votare pentru ca rezultatul e unul singur. Ar fi fost interesant daca Mircea Rosca ar fi candidat de unul singur si ar fi iesit pe doi. Atunci merita sa mai stau. Asa ca, luati de buna, Rosca este presedintele filialei judetene a PNL.

Ar mai fi de subliniat ca au participat, ca invitati, Daniel Savu(PSD), Radu Socoleanu(PP-DD) si Laurentiu Rebega(PC), dar a lipst George Botez.

UPDATE ora 20.35

In urma Conferinței Județene de Alegeri PNL Prahova, vă comunicăm rezultatele:

 

Președinte – Mircea Roșca – ales cu 807 voturi pentru, 7 voturi împotrivă, 11 voturi nule

 

Vicepreședinți

 

1. Virgil Guran

2. Grațiela Gavrilescu

3. Ion Luchian

4. Bogdan Cristian Nica

5. Vlad Oprea

6. Iulian Teodorescu

 

Membri

 

1. Alexandri Nicolae

2. Horia Victor Toma

3. Ion Marius Fenichiu

4. Elena Dosaru

5. Sebastian Danielescu

6. Simona David

7. Adrian Lupu

8. Cristian Dumitru

9. Marian Măchițescu

10. Laurențiu Mitrea

11. Romu Moraru

12. Toma Pințoiu

13. Ion Radu

14. Daniela Răducu

 

Membri supleanți

 

1. Cristina Stoichici

2. Ion Savu

3. Pătrașcu Vasile

4. Tudor Sandu

5. Rodica Papuc

6. Mihai Ilie

7. Ciprian Chițoi

8. Ninel Alexandru

9. Mihai Benone


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy