Take a fresh look at your lifestyle.

Mexic. Traditii si obiceiuri culturale

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român și Ambasada Mexicului în România, vernisează miercuri, 03 noiembrie 2010, ora 1300, expoziția itinerantă ”MEXIC. TRADIȚII ȘI OBICEIURI POPULARE.”.

Ocazionată de sărbătorirea Bicentenarului Independenței Naționale și a Centenarului Revoluției Mexicane, precum și a aniversării celor 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Mexic și România, expoziția aduce în atenția publicului prahovean obiecte de artă populară, Mexicul arătându-se aşa cum probabil că nu a fost văzut niciodată: statuete de ceramică şi străchini, ţesături viu colorate, podoabe şi obiecte de îmbrăcăminte, coşuri împletite şi cufere pictate, jucării şi măşti, sticlărie, statuete cioplite în lemn, picturi pe hârtie amate – seva pământului, săgeţi cu pene, dar şi… Zeul Ploii.

Expoziția a fost deschisă la Muzeul Țăranului Român și a mai fost itinerată la Muzeul NAțional al Agriculturii din Slobozia.

Expoziția poate fi vizitată de publicul interesat în perioada 3 noiembrie 2010- 7 ianuarie 2011, în sala Auditorium a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy