Take a fresh look at your lifestyle.

Medicii din Spitalul Judetean sustin demersul dr. Dan Oprea. Dr. Carmen Ionica: “Nu vrem sa fim bagati in conflictul cu pacientii…De achizitii nu ne-am ocupat noi”

Demersul plin de demnitate si responsabilitate al doctorului Dan Oprea, din Spitalul Judetan, care a intors lumea cu susul in jos a castigat alti adepti in randul medicilor, colegi ai distinsului discipol al lui Hipocrate. Acum cateva minute am primit pe mail o scrisoare deschisa de la colegii dr. Oprea, care se solidarizeaza cu colegul lor ce si-a asumat un risc imens. Un numar de 24 de medici semneaza aceasta scrisoare, iar lista este deschisa. Pentru a fi sigur ca nu este doar un foc de paie, am luat legatura dr. Carmen Ionica, persoana de pe a carei adresa de mail am primit scrisoarea deschisa. Domnia sa ne-a confirmat ca este reala aceasta scrisoare si ne-a mai spus urmatoarele: “Scrisoarea deschisa nu este facatura. Doar ce am prins colegii care mai erau in spital la momentul cand am semnat-o, dar maine intentionam sa discutam si cu restul colegilor. Intentia noastra este ca nu vrem sa se ascunda adevarul, nu vrem sa se politizeze, in primul rand, si nu vrem sa fim bagati in conflictul cu pacientii, pentru ca noi suntem de partea pacientilor. Am facut intodeauna tot ce am putut cu ce am avut la dispozitie.

De achizitii nu ne-am ocupat noi. Din pacate, presa publica trunchiat anumite chestii si sunt relatate doar marturiile celor nemultumiti, nu si a celor multumiti, iar cei nemultumiti si trunchiaza adevarul, din pacate. N-am vrea ca pacientii sa se indeparteze de medici. Am vrea sa vina la timp la doctor, nu cum fac in ultimul de vin foarte, foarte tarziu, din teama, din faptul ca li se spune ca trebuie sa dea bani, ca nu stiu ce se intampla in spital, ca sunt omorati. Lucruri care nu sunt adevarate. Pe noi asta ne deranjeaza foarte mult”.

Ce-ar mai fi de spus? Au si doctorii dreptate, dar si pacientii. Afirmatia “De achizitii nu ne-am ocupat noi” spune foarte multe, iar cei care sunt factori de decizie trebuie sa tina cont de ea. Pe de alta parte, din pacate, actul medical este conditionat si asa va fi mereu. Macar conditiile din spital sa fie normale, ca de standarde europene nici nu poate fi vorba.

Apreciez solidaritatea medicilor si, poate, acest moment sa fie punctul de pornire pentru o normalitate in sistemul sanitar, in general, si in Spitalul Judetean, in special. Doamne ajuta!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy