Take a fresh look at your lifestyle.

Masa Rotunda// Consilierii locali sprijina initiativa A.D.O.R. cu privire la gestionarea cainilor din Ploiesti. Intra sa vezi ce spun acestia(video)

Faza a doua a Campaniei de advocacy si lobby “Fara caini pe strazi- prin etica si ratiune” a avut loc pe data de 24 aprilie 2013, la sala Europa a Camerei de Comert si Industrie Prahova. Aceasta faza a presuspus intalnirea, in cadrul unei Mese Rotunde, a organziatorilor si a consilierilor locali, primar si viceprimari. Scopul acestei Mese Rotunde a fost acela al prezentarii proiectul de Hotarare de Consiliul Local de catre organizatori, care a avut la baza raportul de sinteza al Audierii Publice organizata de Alianta pentru Drepturile Omului din Romania, care a fost organizatorea si promotorea acestei campanii.
Din cei 27 de consilieri locali ai municipiului Ploiesti, au fost prezenti 19, intre care cei doi viceprimari Raul Petrescu si Iulian Teodorescu, precum si reprezentanta primarului Iulian Badescu, respectiv Alina Istratescu. Consilierii locali prezenti au fost urmatorii:
 1. BAZAVAN IOLANDA- USL
 2. BAZAVAN LARISA – PDL
 3. BOLOCAN IULIAN – PDL
 4. BOTEZ GEORGE SORIN NICULAE – USL
 5. BOZIANU NICOLETA CATALINA – PDL
 6. CONSTANTIN SILVIU SORIN – PDL
 7. COSMA MARCIAN – USL
 8. DRAGUSIN PAULICA – PDL
 9. GANEA CRISTIAN MIHAI – USL
 10. IONUT CRISTIAN IONESCU – USL
 11. PALAS ALEXANDRU PAUL – USL
 12. PANA GEORGE – USL
 13. POPA CONSTANTIN – USL
 14. POPA GHEORGHE – PDL
 15. SIRBU SIMION GHEORGHE – PDL
 16. STANCIU MARILENA – PDL
 17. VISCAN ROBERT IONUT – USL
 18. TEODORESCU IULIAN LIVIU – USL
 19. PETRESCU RAUL ALEXANDRU – PP-DD
Pe langa punctele de vedere ale fiecaruia dintre consilierii locali, acestia trebuiau sa raspunda la intrebarea organizatorilor, respectiv “Sustineti de acord cu demersul initiat de ADOR, cu privire la proiectul de HCL referitor la destionarea cainilor cu si fara detinator din mun. Ploiesti?”. Cei prezenti au declarat, cu mici exceptii, ca sustin demersul si au oferit solutii suplimentare celor gasite de ADOR.

Masa rotunda a reprezentat a doua faza a campaniei de advocacy “Fara caini pe strazi- prin etica si ratiune” si, in perioada urmatoare urmeaza cea de-a treia, care vizeaza discutiile cu liderii de grup ai partidelor prezente in Consiliul Local Ploiesti. Aceste discutii vizeaza obtinerea efectiva a sustinerii din partea acestora pentru a prelua proiectul de HCL mentionat si a-l introduce pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu Local. Avem speranta ca sustinerea celor prezenti nu este doar una de forma, iar cadrul legislativ pe care il punem la dispozitia decidentilor va reglementa situatia cainilor comunitari. Dupa ce vom avea discutiile cu consilierii vom posta pe site-ul www.intransigent.ro proiectul de Hotarare de Consiliu Local pentru ca si alte primarii din tara, caree se confrunta cu astfel de probleme, sa il preia pentru a controla acest fenomen al inmultirii cainilor comunitari. Mai jos aveti declaratiile consilierilor care s-au inscris la cuvant in cadrul Mesei Rotunde:

Cosma Marcian

Dragusin Paulica

George Pana

Gheorghe Sarbu

Iulian Bolocan

Iulian Teodorescu

Marilena Stanciu

Popa Constantin

Popa Gheorghe

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy