Take a fresh look at your lifestyle.

Burse de studiu pentru liceenii romani in Marea Britanie prin programul HMC

Programul de burse HMC – Projects in Central and Eastern Europe, organizat de Junior Achievement Romania impreuna cu Headmasters’ & Headmistresses’ Conference in 13 tari din Europa Centrala si de Est, le ofera elevilor de clasa a X-a sansa de a studia gratuit pentru un an, intr-o scoala independenta din Marea Britanie, prin acordarea unei burse care acopera taxele scolare, cazarea si cheltuielile de masa.

Pana in prezent, 57 de elevi romani au obtinut o bursa de studiu, iar aceasta experienta i-a ajutat sa isi imbunatateasca cunostintele de limba engleza si sa isi dezvolte diverse abilitati, dincolo de spatiul academic, implicandu-se in activitati extracurriculare din diferite domenii (cultura, arta, sport s.a.).

Datorita rezultatelor foarte bune, unii elevi au obtinut prelungirea bursei pentru inca un an, iar aceasta experienta si-a pus amprenta asupra personalitatii si parcursului lor pentru viitoarea cariera:

“Experienta de studiu din Anglia mi-a deschis un unghi unic de gandire in disciplinele reale, ajutandu-ma sa inteleg aplicabilitatea materiei teoretice in situatii practice intalnite in viata de zi cu zi, educatia fiind un mijloc prin care putem sa ne realizam cu adevarat visurile.

Mentoratul este o parte importanta in metodologia de scolarizare britanica, iar sansa de a studia mai putine materii face ca relatiile dintre elevi si profesori sa devina mai constructive; bogatia resurselor scolare face posibila efectuarea unor studii complexe si a invatatului prin experimentare. In concluzie, sunt sigur ca in ceea ce priveste viitorul meu, timpul petrecut in Marea Britanie imi va ghida alegerile legate de cariera si viata.”, povesteste Hunor-Chris Bocz, bursier HMC in anul scolar 2014-2015.

Programul HMC se adreseaza elevilor talentati de clasa a X-a, independenti, buni cunoscatori ai limbii engleze, cu performante academice deosebite, implicati in activitati extracurriculare si de voluntariat. Perioada de studii petrecuta in Marea Britanie este recunoscuta de Ministerul Educatiei, dar este posibil sa fie necesara parcurgerea unor examene de diferenta in functie de materiile studiate.

“Bursa HMC mi-a oferit sansa sa studiez la un colegiu extraordinar, sa cunosc oameni noi si consider ca m-am dezvoltat foarte mult ca individ in ultimul an. Comparativ cu sistemul de invatamant romanesc, sistemul britanic iti ofera libertatea de a-ti alege materiile pe care vrei sa le studiezi si astfel poti sa aprofundezi notiunile invatate. Recomand bursa aceasta tuturor tinerilor, deoarece iti da posibilitatea sa te descoperi, sa iti dezvolti si valorifici calitatile si sa iti alegi singur drumul pe care vrei sa-l urmezi in viata.”, a declarat Teodor Clipa, bursier HMC in anul scolar 2014-2015.

Procesul de evaluare implica mai multe etape de selectie a candidatilor potriviti pentru bursa:

•             trimiterea unui formular de aplicatie electronic pana pe 30 noiembrie (preselectie);

•             participarea la un test de limba engleza si la un interviu cu reprezentantii HMC (selectie finala).

Informatii complete despre procesul de aplicare si conditiile de eligibilitate pentru elevi pot fi consultate pe site-ul http://www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc

 

Persoana de contact:

Alice Dutu

Manager de proiect, Junior Achievement Romania

E-mail: alice.dutu [@] jaromania.org; Telefon: +40 730 330 880


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy