Take a fresh look at your lifestyle.

Maria Marin, o femeie puternica de 100 de ani

In urma cu o suta de ani, pe 21 aprilie 1913 se nastea Maria Marin, o femeie puternica, pe care viata a trecut-o prin multe incercari. Castatorita de tanara si mama a doi baieti, Ion si Stefan, Maria a ramas vaduva si a luat viata in piept, pentru a-si creste vlastarele dupa ce sotul a murit pe front, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. A muncit din greu sa isi vada copiii  mari, pe timp de razboi, de foamete si seceta, a tras din greu ca sa-si indeplineasca misiunea de mama cu demnitate. Stefan este pensionar, dupa ce o ziata a fost maistru militar principal, iar Ion este agricultor si croitor. Primul are 74 de ani, iar cel de-al doilea 77. Povestea de viata a Mariei Marin este una simpla, plina de responsabilitati si sentimentul datoriei implinite. Ajunsa la 100 de ani, lucida dar cu probleme de vedere, Maria ne-a promis ca ne mai intalnim, iar Stefan a facut o gluma punand ca la 107 ani o da la scoala. Dupa cum spune Maria, credinta si munca au ajutat-o sa ajunga la aceasta venerabila varsta. Ii dorim, in continuare, multa sanatate, liniste si Dumnezeu sa fie alaturi de ea. Multumim pe aceasta cale domnilor Dobre Tachi, presedintele asociatiei PT 10 Nord, Militoiu Constantin, administrator si nu in ultimul rand cenzorului Istrate Vasile care ne-au adus la cunostinta acest eveniment si chiar au facut un tort deosebit pentru Maria Marin, cu aceasta ocazie.

Laudabila initiativa primariei care i-a acordat o diploma cu ocazia implinirii varstei de 100 de ani, la fel cum este de incantatoare luciditatea cu care Maria ne-a povestit cateva lucruri din viata domniei sale. Va lasam sa o vedeti pe aceasta femeie puternica si sa savurati cuvintele pline de duh pe care ni le-a spus:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy