Take a fresh look at your lifestyle.

“Majorarea nu s-a dispus printr-o dispozitie a primarului, nu s-a dispus printr-o Hotarare de Consiliu Local”. O spune viceprimarul Iulian Teodorescu!

Astazi, la orele 10.00 am avut o discutie cu viceprimarul Iulian Teodorescu, pentru a va putea aduce la cunostinta un punct de vedere oficial, legat de majorarea taxelor si impozitelor locale cu 16%. In lipsa primarului Iulian Badescu, viceprimarul Teodorescu a fost amabil si ..si-a asumat “vina” pe care, asa cum am intuit, o are Badescu, pentru ca habar n-are de legislatie si da ordine haotice, fara temei legal. Am reusit sa aflu ca la baza modifciarii softului de incasare a taxelor si impozitelor la Serviciul Pub lic de Finante Locale, condus de Simona Dolniceanu, nu sta nimic, in afara de HG 1309/2012 care impune Consiliilor Locale modificarea, completarea aprobarea sau abrogarea …in cazul nostru… a HCL 285/13.08.2012 care stabilieste clar ca nivelul taxelor pe 2013 ramane acelasi cu cel din 2012.
Consider ca aparatul de conducere al primariei municipiului Ploiesti a gresit peste limita legii prin masura luata, fara un temei legal, sau bazandu-se pe un temei legal fals. De fapt, insusi viceprimarul spune: “ in momentul in care adoptam o astfel de masura lumea trebuie sa fie in cunostinta de cauza atat pe temeiul legal, cat si pe justificarea materiala a ceea ce se intampla…Majorarea nu s-a dispus printr-o dispozitie a primarului, nu s-a dispus printr-o Hotarare de Consiliu Local. A fost, efectiv, in baza Hotararii de Guvern( n.r.- HG 1309/2012)”.
Asadar, dupa cum a sustinut inca de la inceputul aplicarii acestei masuri in 3 ianuarie 2013, majorarea taxelor si impozitelor cu 16 % a fost facuta fara temei legal si suntem curiosi cine va raspunde pentru acest abuz. Din informatiile noastre ordinul a venit de la primarul Iulian Badescu, desi acesta se afla in concediu inaca de la sfarsitul anului trecut.
O logica elementara ne indeamna sa spunem ca incasarea de catre SPFL Ploiesti a taxelor si impozitelor majorate cu 16 %, de la peste 5.000 de persoane la inceputul anului este o mare greseala, daca nu chiar o infractiune. Motivam acest lucru spunand ca HG 1309/2012 prevede foarte clar ca autoritatile locale trebuie sa emita o HCL prin care sa prevada modificarea. Astfel, HG 1309/2012 nu poate sta la baza majorarii taxelor si impozitelor, chiar daca abroga HG 956/2009, care stabilea nivelul taxelor pentru anul 2010.
Pentru conformitate cititi HG 1309/2012 si HG 956/2009.
Pe data de 16 ianuarie Consiliul Local va supune dezbaterii o hotarare de majoare cu 16% a taxelor si impozitelor, asa cum trebuia sa faca inainteb sa ia banii oamenilor care, obisnuiti sa plateasca fara sa stie ce si de ce, nu au depus nicio contestatie, dupa cum spune viceprimarul.
Mai trebuie spus ca la plecare am trecut pe la biroul primarului, iar usa acestuia era incuiata.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy