Take a fresh look at your lifestyle.

«Vedetă» fără voie pe Street View, un francez dă în judecată Google

 

Google se confruntă cu un nou proces din cauza controversatului sistem Street View. De data aceasta, un francez e furios pentru că apare urinând în curtea casei sale.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a devenit o celebritate locală după ce consătenii săi l-au putut vedea într-o imagine surprinsă de camerele Google Street View. „Clientul meu a fost fotografiat în intimitatea gospodăriei sale. El a descoperit fotografia privind imaginile cu propria casă”, a afirmat avocatul său, Jean-Noel Bouillaud.

„El şi-a dat seama că toţi cei din localitate au putut să o vadă. Este un sat mic şi toată lumea l-a recunoscut”, a mai spus acesta. „Oricine are dreptul la intimidate. În acest caz, unii ar spune că e mai mult amuzant decât ceva serios. Dar dacă ar fi fost surprins sărutând o altă femeie decât soţia sa, lucrurile ar fi devenit mult mai complicate”.

Bărbatul, care locuieşte într-o localitate din regiunea Maine-et-Loire, cere companiei să înlăture imaginea compromiţătoare, dar şi despăgubiri. În schimb, reprezentantul filialei franceze a Google îl sfătuieşte pe reclamant să apeleze la o opţiune a programului, care permite blurarea fotografiei. El nu este însă decât unul dintre cei surprinşi în ipostaze jenante, cât timp sistemul Street View stochează imagini din întreaga lume.

 

Sursa: click.ro

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy