Take a fresh look at your lifestyle.

Legislaţia rutieră se va schimba. VEZI modificările

 

Legislaţia pentru obţinerea permisului de conducere şi pentru circulaţia pe drumurile publice va fi modificată, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru adoptarea Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020, lansată în dezbatere publică.

Permis provizoriu de conducere, reducerea duratei valabilităţii permisului, interzicerea utilizării detectoarelor de radio, sunt câteva dintre preocupările autorităţilor. Iată care sunt modificările avute în vedere de autorităţi, aşa cum apar în Strategia care face obiectul prezentului proiect:

-crearea cadrului legislative necesar în vederea introducerii permisului provizoriu de conducere, printr-un program gradual de obţinere graduală a permisului de conducere (…) Permisul provizoriu de conducere, valabil numai pe teritoriul României, va fi premergător obţinerii permisului de conducere şi va impune anumite restricţii pentru conducătorul auto

introducerea permisului de conducere pentru mopede
reducerea duratei de valabilitate a permisului începând cu o anumită vârstă
obligativitatea presentării avizului medical eliberat de medicul de familie la preschimbarea/prelungirea valabilităţii permisului auto
obligativitatea absolvirii învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere
interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar
introducerea unor prevederi legislative privind utiliyarea dispozitivului “alcolock” (dispozitiv care nu permite plecarea de pe loc a maşinii în cazul în care şoferul este băut-n.red.)
interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu să existe avizul autorităţilor administraţiei publice locale.

Acestea sunt doar principii care apar în StrategiaNaţionale pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020. Chiar şi după adoptarea HG care aprobă această strategie, este nevoie de modificarea legislaţiei specifice în domeniul rutier pentru ca prevederile de mai sus să intre în vigoare.

 

Sursa: rtv.net


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy