Take a fresh look at your lifestyle.

Lectie de demnitate si onoare romaneasca data de locotenentul Alexandru Gheorghe

Nu mi-a fost dat sa mai traiesc vreodata atata emotie… romaneasca. Dupa ce inghetasem in fata Palatului Administrativ am venit acasa sa urmaresc ce se mai intampla in tara, dar mai ales ce se intampla cu demisiile pe care le asteptam cu totii si intrarea intr-o democratie europeana. Mi-e greu sa imi gasesc cuvintele fata de gestul acestui militar care a dat o lectie de moralitate noua tururor dar, in primul rand, superiorilor sai care se multumesc sa isi traiasca viata prin biroruri pe zeci de milioane de lei.

Armata e cu noi, fie si prin intermediul locotenetului Alexandru Gheorghe. Raed Arafat a reusit sa trezeasca romanismul in noi, iar acest tanar este expresia ca nu ne-am pierdut filonul. Existam, suntem vii, suntem romani prin acest om, prin mesajul lui care va ridica si alti oameni la lupta. Tocmai cand partidul de guvernamant si presedintele astepta mai mult ca poporul sa se linisteasca, Alexandru Gheorghe a aparut din neant redandu-ne speranta. In fata gestului sau trebuie sa ne inclinam cu respect si sa urmam cu totii exemplu sau asumandu-ne riscul de a muri ca niste viermi, asa cum ne-a catalogat un senator PD-L, al carui nume nu merita mentionat.

Le doresc parintilor acestui tanar locotenent multa sanatate si ma inclin in fata lor cu respect pentru ca au adus pe lume un roman adevarat. Simplificand, Alexandru Gheorghe a facut apel la demnitate si a sanctionat comportmantul jignitor al guvernantilor la adresa romanilor. E momentul sa ridicam capul din pamant, sa privim demn spre viitor si sa nu ne mai inclinam vreodata impotriva hotilor, pungasilor din tara asta.

Lectia data in direct la Antena 3 a continuat si pentru contra-amiralul Fratila care a intrat in direct. Locotenentul s-a supus vointei poporului care este in strada si si-a asumat orice consecinte. “Acel tip de reactie, acel tip de bataie de joc la adresa omului simplu care a indurate reduceri salariale, reduceri de pensii, desfiintari de spitale si toate celelalte reforme, bataia asta de joc trebuie sa inceteze candva”, spune locotenentul Alexandru Gheorghe, justificandu-si gestul nebunesc dar atat de plin de demnitate. De retinut ar mai fi apelul catre preotime, care nu a aratat ca ar fi alaturi de popor, de enoriasi, ceea ce ridica mari semne de intrebare fata de oamenii in sutana. Iubirea de Dumnezeu este tot ce avem curat pe lumea asta, iar cei care propovaduiesc asta nu au venit alaturi de romani sa le redea speranta. Niciodata nu e prea tarziu, ii asteptam alaturi. Raed Arafat, paradoxal pentru originea sa, si Alexandru Gheorghe ne-au invatat ce inseamna sa fii roman, dar mai ales ce inseamna sa fii crestin.

Facem un apel catre toti politicienii, la societatea civila sa faca un scut pentru a-l apara pe tanarul locotenent care, cu riscul de a ma repeta, ne-a dat o lectie de demnitate si onoare. Oare Traian Basescu, Emil Boc, Roberta Anastase, Iulian Urban, Sever Voinescu- Cotoi si altii de aceeasi teapa stiu ce inseamna? Cu siguranta nu, pentru ca altfel demisiile ar curge pe banda rulanta.

Banii nu inseamna nimic, fara demnitatea si onoarea care ne diferentiaza de animale. Indiferent ca i-ai obtinut din furt sau pe cai corecte. Poate ca a venit momentul zero in care fiecare sa se duca la locul lui, iar Romania sa intre pe fagasul normal al democratiei, care trebuie sa inceapa cu separatia puterilor in stat.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy