Take a fresh look at your lifestyle.

Laurențiu Mihai-O aventură la UPU Ploiești, cu bune și cu rele

Încă de la început tin sa menționez ca am ajuns la UPU Ploiești independent de voința mea având trimitere de la medicul de familie pentru ortopedie.
După 30 min de așteptare la usa cabinetului de ortopedie am fost primit, in sfârșit, și mi s-a spus ( medicul de garda azi 17-04-2018 ) ca trebuie sa merg la chirurgie, eu fiind suspect de o fractura costala, diagnostic care a și fost confirmat ulterior.
Ajung la cabinetul de chirurgie, tot in policlinica de la spitalul de urgentă Ploiești și acolo asistenta îmi sugerează sa merg la UPU ( pentru cei ce nu știu, sa mergi acolo pe propriile picioare nu cu ambulantă înseamnă minim 5/6 ore de așteptare) motivând ca trebuie sa fac in examen radiologic.
Am replicat doamnei asistent ca pot plăti o radiografie deși sunt asigurat și am trimitere de la medicul de familie și la insistentele mele m-a înregistrat bineînțeles după o discuție mai hard.
După alte 25-30 min de așteptare, apare medicul chirurg care era de garda, ma consulta sumar și îmi sugerează același lucru- UPU.
Tin sa Menționez ca nu am nimic cu cei de la UPU ci ma leg strict de timpul de așteptare și atitudinea celor ce fac înregistrările. In momentul in care chirurgul de garda m-a trimis la UPU am scos telefonul și am blufat puțin spunând ca voi chema presa …
Surpriza! Atitudinea chirurgului s-a schimbat radical, a mers cu mine la mult discutatul UPU mi-a făcut fisa și m-a predat personal medicului din urgentă cu mențiunea: “ dl este de la presa”
Hilar, nu ?
Și de aici începe aventura :
O examinare a mea, minuțioasa, un mod de adresare civilizat și tot tacâmul.
După un control “ la sânge “, la propriu și la figurat, am fost trimis sa fac o radiografie și o ecografie și a durat fix 145 min.
In tot acest timp am observat cu uimire și indignare atitudinea brancardierilor modul de adresare către pacienții pe care îi transportau către diferite Cabinete și limbajul “ academic “ pe care îl folosesc fără nici o jena, chiar dacă de fata erau persoane trecute de 60 de ani, in special femei.
Nu pot sa nu remarc însă și munca doctorilor din UPU care lucrează pe banda rulantă in perioada petrecuta de mine acolo, cam 180 min, au avut lejer 50-60 de pacienți, ceea ce mi se pare inuman, mai ales ca, din punctul meu de vedere, asta implica sa faci totul foarte repede si, uneori, superficial.
Revenind la mine, după ce am fost examinat minuțios și mi s-a dat diagnosticul pe care îl bănuiam ( fractura arc costal ) am primit o rețeta, un concediu medical și recomandarea din partea doamnei doctor de garda la UPU sa mai scriu și de bine despre situația din Județean , așa ca m-am conformat.
Doar ca numai de bine nu poți scrie după o asemenea aventura.
Închei urându-va tuturor multă sănătate, sa aveti grija de ea pentru ca e cea mai de preț, și va recomand sa evitați pe cât este posibil spitalul de urgentă Ploiești.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy