Take a fresh look at your lifestyle.

LANSARE DE CARTE// DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN: MINTEA DE DINCOLO

Miercuri, 10 iulie 2013, de la ora 18.00, la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” din Ploieşti, în Sala de Lectură (Adresa: Str. Subl. Erou Călin Cătălin nr. 1, Ploieşti), va avea loc lansarea cărţii Mintea de dincolo scrisă de Dumitru Constantin-Dulcan, în prezenţa autorului, eveniment la care vor participa Marius Vasileanu, jurnalist şi profesor de istoria religiilor, şi Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii Judeţene, în calitate de amfitrion.

După trei decenii de la apariția cărții Inteligența materiei, azi bestseller, Dumitru Constantin-Dulcan vine în fața cititorilor săi cu o lucrare complementară: Mintea de dincolo, în care sintetizează, din punct de vedere științific, experiența decorporalizării prin moarte clinică, ajungând, rațional, acolo unde omul religios ajunge cu inima. Aparent paradoxal, contrar afirmațiilor științei materialiste, autorul demonstrează, cu mijloacele științei de azi, rațiunile inimii și ale universului spiritual, contrazicând fericit celebra afirmație a lui Pascal: „Inima are rațiuni pe care rațiunea nu le cunoaște”. Citind Mintea de dincolo, descoperim „limbajul” comun celor două „instanțe” dăruite de Creator ființei umane. Și dacă, așa cum spunea filosoful Mircea Florian, fericirea omului modern constă în echivalarea rațională a dogmelor, Mintea de dincolo ne apropie de acest ideal.
        Există în Mintea de dincolo suficiente elemente pentru a elabora o etică mentală, extrem de necesară nouă, celor de azi, care, în pofida comunicării excesive prin multiple și sofisticate mijloace tehnice, trăim poate în cea mai tristă singurătate publică. Nu suntem singuri în univers, ne spune autorul, și suntem direct responsabili nu doar pentru gesturile noastre, dar și pentru gândurile noastre, care pot influența instantaneu viețile semenilor noștri.
       Scrisă cu o argumentare riguroasă, greu de contrazis, Mintea de dincolo poate fi un manual al conviețuirii și al supraviețuirii armonioase, arătând că cel mai de preț dar al omului – iubirea – este și o datorie fundamentală, pentru salvarea tuturor și a fiecăruia în univers.

Profesorul univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan, medic neurolog şi psihiatru, doctor în ştiinţe medicale, este autor a numeroase monografii, tratate, lucrări și cărți de certă valoare științifică, dar și eseistică, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale Filosofiei Științei. A publicat, de-a lungul timpului, „Inteligenţa Materiei” (ediţia a III-a), „În căutarea sensului pierdut”, „Către noi înşine”, „Mintea de dincolo”, apărute la Editura EIKON.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy