Take a fresh look at your lifestyle.

La Ploiesti, maturii invata de la adolescenti despre solidaritate. Multumesc Alex Nita pentru ca la 18 ani ai tai ne-ai organizat

Pe 30.10.2015, la clubul de rock Colectiv a avut loc un incendiu care a dus la moartea a 32 de persoane pana la aceasta ora. Moartea nevinovata a acelor tineri care nu au facut niciun rau cuiva, nici macar primarului sectorului 4, cunoscutul Piedone ori patronilor acelui nefericit club, este liantul dintre nefiinta si viata pentru solidaritate.

Pe aseara am primit un telefon si cineva de la celalat capat al firului imi atragea atentia ca la Ploiesti s-au strans circa o mie de oameni, in timp ce eu ma uitam la tv si vedeam ce se intampla in Piata Victoriei din Bucuresti. Stiind ca in Ploiesti solidaritatea este de multe ori o notiune abstracta, nu m-am gandit sa ies in strada, dar am iesit si bine am facut.

Eram intr-un grup de prieteni, langa statuia lui Mihai Viteazu’, cand langa mine a aparut un tanar care ma intreba daca sunt bine, daca e totul ok. Marturisesc ca a fost un soc si ne uitam toti, maturi fiind, la acest copil care ne purta de grija.

Alex Nita(foto) este numele lui, are 18 ani si este elev in Liceul Tehnic Elie Radu( fostul Energetic). El este initiatorul acestei actiuni, pentru care a cerut si obtinut aprobarile necesare de la autoritatile locale. Alaturi de el multi colegi, multi tineri. M-am simtit ca un copil in prezenta acestui tanar care se ducea din grup in grup si intreba daca lumea este bine. Incredibil gest!

“Aceasta intiativa mi-a venit in semn de solidaritate a ranitilor si victimelor din acel club. Prin aceasta actiune vreau sa trag un semnal de alarma extrem de amplu si de puternic. Nu pot sa dau cu presupusul acum ca este de vina X, dar daca noi toti ne-am gandi mai mult sa avem grija si de celalalt eu zic, din punctul meu de vedere ca nu s-ar mai intampla aceste lucruri. Daca nu ne-am gandi decat la noi si la bani. Au loc multe incidente si nu este normal.

Solidaritate inseamna respect, in primul rand respect, educatia pe care o primesti, findca nu poti sa vii la un eveniment ca acesta de acum si sa scandezi sau sa vii cu mesaje abuzive la institutii. S-au adunat foarte multi oameni, au venit, au stat in frig, au lasat treburile importante ca sa vina pentru cei care au murit nevinovati. Acest lucru m-a schimbat enorm, m-a facut sa cred ca suntem foarte multi oameni care ne gandim, in primul rand, ca trebuie sa schimbam ceva. Din punctul meu de vedere, cred ca am putea sa schimbam multe dar, intai sa pornim de la noi insine.”, ne-a spus Alex Nita, organziatorul acestui mars al tacerii de la Ploiesti.

Lectia pe care ne-a dat-o acest copil este una teribila…Traim vremurile in care maturii invata de la copii ce este solidaritatea, vremuri in care maturii invata de la adolescenti sa isi traiasca viata cu demnitate. Multumesc Alex Nita pentru ca ti-ai rupt din timpul tau si mi-ai dat o raza de speranta!

Alex a primit sprijinul lui Amin Benmehidi, un romano-algerian casatorit cu o romanca, cu care are un copil. In acest moment, Amin este somer si a venit in sprijinul amicului sau, mobilizandu-si prietenii virtuali pe Facebook , prieteni care au raspuns pozitiv. Laudabila si atitudinea sa, un om care desi are problemele lui, fiind somer, a venit in Piata Mihai Viteazu’ si a solidarizat cu sutele de ploiesteni care au iesit din casa pentru a aprinde o lumanare. Multumesc si tie, Amin!

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy