Take a fresh look at your lifestyle.

Kelemen: Problema anticipatelor şi a comasării alegerilor rămâne deschisă până la motivarea CC

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în şedinţa coaliţiei s-a decis ca până în momentul primirii motivării CC pe tema comasării alegerilor să nu se intre în nicio speculaţie, spunând că problema alegerilor anticipate şi cea a comasării nu se închid până nu se primeşte motivarea, informează MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a declarat că este nevoie de cunoaşterea precizărilor din motivarea Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea comasării alegerilor pentru a se putea lua cele mai bune decizii, fiind neclar dacă întreaga lege a fost declarată neconstituţională sau doar anumite puncte.

„În şedinţa coaliţiei am luat o singură decizie: că până când primim motivarea Curţii Constituţionale nu intrăm în nicio speculaţie şi nu luăm nicio decizie pentru că trebuie să cunoaştem foarte exact ce cuprinde motivarea. În acest moment nu ştim dacă toată legea a fost declarată neconstituţională sau doar anumite puncte. În momentul când vom vedea motivarea, vom şti ce este de făcut. Problema anticipatelor nu se închide, nu se închide nici comasarea până nu vedem motivarea de joi a Curţii Constituţionale. Orice variantă rămâne în discuţie până atunci”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în cazul în care toată legea privind comasarea alegerilor a fost declarată neconstituţională, „atunci pică toată legea”.

„Dacă doar anumite puncte sau articole au fost declarate neconstituţionale, atunci Parlamentul are obligaţia de a le modifica potrivit deciziei Curţii. S-ar putea să fie doar o decizie legată de prelungirea mandatelor sau incompatibilităţile care au fost prevăzute în lege sau data alegerilor. În acest moment, o decizie responsabilă putem lua doar când cunoaştem exact motivarea CC. Poate joi, poate mai târziu ne vom întâlni şi vom discuta ce este de făcut”, a afirmat Kelemen.

Întrebat dacă în şedinţa Prezidiului UDMR de marţi problema anticipatelor va fi abordată, el a precizat că în şedinţă va fi analizată situaţia politică, fără a putea anticipa şi alte discuţii.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că „nu se pune problema alegerilor anticipate” şi că niciuna dintre formaţiunile care fac parte din coaliţie nu doreşte acest lucru.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.

 

Sursa: rtv.net


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy