Take a fresh look at your lifestyle.

Iulian Badescu perchezitionat de DNA si adus la sediul institutiei

UPDATE: Astazi, 3 martie la orele 16.30 a fost emis mandat de retinere pentru 24 de ore pana pe 4 martie la orele 16.30, pe numele primarului Iulian Badescu pentru infractiunile de abuz in serviciu si luare de mita. La ora la care scriem( 21.36, primarul se afla la Spitalul Judetean Ploiesti la sectia Cardiologie. Este stiut faptul Badescu sufera de diabet si este dependent de insulina. Exista suspiciunea ca maine, la expirarea celor 24 de ore, procurorii sa vina cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile.
In aceasta dimineata, DNA a descins la sediul primariei Ploiesti, cu mandat de perchezitie a biroului primarului Iulian Badescu. De asemenea, perchezitia a fost extinsa si la domiciliul acestuia din Cartierul Albert, unde procurorii spera sa gaseasca indicii legate de finantarea clubului Petrolul, in baza unei Hotarari de Consiliu Local, in urma cu doi ani.

Primarul, la fel ca si clubul Petrolul se afla intr-o situatie dificila, avand in vedere situatia creata, prin finantarea de 3 milioane de euro care premia performanta echipei de fotbal pentru castigarea Cupei Romaniei. Astfel, in baza unei Hotarari de Consiliu Local, s-a decis ca echipa de fotbal Petrolul sa fie premiata cu suma mentionata mai sus, din care au fost achitate 1,3 milioane de euro. In urma refuzului directorului econmic al primariei Ploiesti de la acea vreme, Nicoleta Craciunoiu, de a semna actele care virau banii in contul unui ONG ai carui membri fondatori erau fratii Capra si clubul Petrolul, DNA a demarat ancheta. Practic de atunci au inceput si problemele clubului de fotbal, ca sa nu mai spunem de cele ale primarului si, vom vedea in perioada urmatoare, daca nu cumva si ale consilierilor locali care au votat pentru hotararea de Consiliu cu pricina.

Dupa cum se stie, primaria Ploiesti este detinatoarea marcii si palmaresului clubului, nicidecum a formei care detine echipa Petrolul, fapt care conduce spre aceste suspiciuni de coruptie din partea procurorilor DNA.

Pe langa cei care isi risca libertatea, cei care au de suferit sunt zecile de mii de suporteri si componentii echipei Petrolul, aflata deja in insolventa si fara nicio perspectiva de a participa in cupele europene la anul, indiferent de pozitia ocupata in clasament.

In acest  moment, primarul Iulian Badescu se afla la sediul DNA Ploiesti pentru a da declaratii, in calitate, se pare, de suspect.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy