Take a fresh look at your lifestyle.

Invitatie la Concert Simfonic- joi 28 noiembrie

Iubitorii muzicii simfonice sunt invitati la Filarmonica „Paul Constantinescu”, joi 28 noiembrie 2013, de la orele 19.00, pentru a trai momente inaltatoare alaturi de protagonistii concertului. Cei care nu si-au procurat, inca, biletele se pot deplasa la sediul Filarmonicii, din strada Anton Pann, nr. 5 sau pot telefona la numarul 0244/515.841, pentru rezervare. Mai jos puteti citi CV-urile celor doi mari artisti.
Dirijor:

Radu Postavaru

Născut în anul 1967, la Iaşi, într-o familie de muzicieni (mama sa artist liric, iar tatăl – prim-contrabasist al Orchestrei Simfonice), Radu Postăvaru s-a manifestat ca un veritabil talent precoce, dirijând prima dată la vârsta de cinci ani. A studiat pianul la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” din Iaşi, sub îndrumarea prof. Doina Simovici şi Adriana Bera; teoria muzicii cu prof. Viorica Uncheşel. Din 1987, a devenit student al Secţiei de Compoziţie a Conservatorului “George Enescu” din Iaşi, iar din 1990 a frecventat clasa de compoziţie-muzicologie-dirijat din cadrul Academiei de Muzică din Bucureşti.

Printre profesorii săi se numără personalităţi marcante ale vieţii muzicale româneşti, precum Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Horia Andreescu, Viorel Munteanu, Vasile Spătărelu, Dan Constantinescu, Nicolae Beloiu, Dan Buciu, Petre Crăciun, Vasile Iliuţ, Dan Dediu, Dinu Ciocan. Pasionat de arta dirijorală, Radu Postăvaru a urmat cursuri de măiestrie artistică în Germania, cu profesorul Olaf Koch de la Musikakademie (Academia de Muzică) din Berlin. În aceeaşi perioadă, a dirijat la Leipzig Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Halle.

A participat la diferite festivaluri, concursuri de compoziţie, pian şi dirijat, în ţară şi în străinătate, unde a obţinut importante premii şi distincţii. În perioada 1992 – 1995, a ocupat postul de regizor muzical al Studioului de Radiodifuziune, iar între anii 1995 – 2002 a fost cadru universitar al Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, unde a predat disciplinele armonie şi citire de partituri şi a susţinut cursul de orchestră în cadrul Facultăţii de Interpretare muzicală; în perioada 1999 – 2001, a fost profesor la Conservatorul de Muzică “Salmon” din Casablanca (Maroc), unde a susţinut recitaluri şi concerte împreună cu alţi profesori şi studenţi. Colaborează cu toate orchestrele simfonice importante ale ţării, iar în străinătate a condus ansambluri simfonice din Germania, Italia, Franţa, Spania şi Cehia.

De asemenea, a realizat înregistrări în studiourile muzicale şi în sălile de concert, filme artistice şi documentare pentru televiziunile din Japonia, Franţa, Rusia, Italia, Germania, Spania, Cehia, Maroc şi România.În anul 2007, Radu Postăvaru a obţinut titlul de Doctor în Muzică al Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, cu tema: „Concepte dirijorale în interpretarea poemelor simfonice din creaţia compozitorilor Franz Liszt şi Richard Strauss.”

Actualmente, deţine statutul de dirijor permanent al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti.

 

 

Solist: Razvan Hamza – vioara

 RAZVAN HAMZA s-a născut în anul 1974 şi a primit primele lecţii de vioară de la profesoara Eva Dömenburg. 

A urmat  cursurile Aachen Musikhochschule şi ale Universităţii “Johannes Gutenberg” din Maintz, sub îndrumarea prof. Stephan Picard.

 

In 1992 a câştigat o bursă de studii la String Academy a Universităţii Indiana (SUA) unde s-a perfecţionat violoniştii cu Joseph Gingold si Rostislav Dubinsky.

 

În anul 1994, este admis la Musikhochschule din Köln, la clasa reputatei violoniste Mihaela Martin. În paralel, urmează şi cursurile clasei de muzică de cameră, ca membru al Cvartetului „Alban Berg” şi în alte formule camerale.

 

Din 2002, violonistul  ocupă postul de prim concertmaestru al Orchestrei Teatrului din Kassel şi este membru al orchestrei Festivalului de la Bayreuth.

 

A susţinut concerte şi recitaluri la Köln, Essen, Bonn, Londra şi pe alte scene europene.

 

Este câştigătorul unor concursuri naţionale şi internaţionale – Concursuri pentru tineri muzicieni, Concursul Internaţional  de Vioară – Ligure, Italia.

 

Razvan Hamza cântă pe o vioară „Jean-Baptiste Vuillaume”, din 1860.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy