Take a fresh look at your lifestyle.

Intrebarea noastra era alta domnule Dosaru…

Inainte de toate, multumim d-ului Viorel Dosaru pentru operativitate, dar trebuie sa spunem ca intrebarea era alta.  Subliniam faptul ca acele corturi ale deputatului Andrei Sava, care au impanzit zona centrala si de nord a Ploiestiului, sunt puse cu mult timp inainde de inceperea campaniei, iar acum, ca a inceput, ele au ramas acolo. Suntem convinsi ca primaria a avut tot interesul sa-i de-a autorizatie si ca nu este nicio problema legala din acest punct de vedere, iar solicitarea nu era legata de prevederile Legii nr. 60/1991, ci la prevederile Legii 35/2008 si a OG 67/2012, care se refera la aceasta campanie electorala.

Asadar, intrebarea noastra, conform Legii 544/2001, este: Avand in vedere actele normative mentionate, considerati ca acele corturi care induc permanent, in constiinta oamenilor, imaginea candidatilor Andrei Sava si Daniel Savu, se incadreaza in preverile Legii 35/2008 si a OG 67/2012? Sau trebuie inlaturate de pe domeniul public si aplicate sanctiuni celor care se fac vinovati?

In sprijinul afirmatiilor noastre invocam art. 39, alin (2) din Legea 35/2008, respectiv: (2) Primarii vor asigura ca locurile speciale pentru afişaj să fie situate în pieţe, pe străzi şi în alte locuri publice frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective. În prealabil, primarii sunt obligaţi să asigure înlăturarea oricăror afişe, înscrisuri şi însemne rămase de la campaniile electorale precedente.

 

Urmare a solicitării dvs. efectuate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, referitor la furnizarea de date privind legalitatea amplasării pe domeniul public a mai multor corturi, utilizate de candidaţii la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi a Senatului 2012, vă comunicăm următoarele :

         Primăria Municipiului Ploieşti a înaintat Poliţiei Municipiului Ploieşti, la data de 23.10.2012, o copie de pe avizul cu nr. 18.261/23.10.2012, prin care Comisia pentru Avizarea Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice şi-a exprimat acordul în ceea ce priveşte solicitarea d-lui deputat Valentin-Andrei SAVA, privind amplasarea pe domeniul public a unor corturi, în municipiul Ploieşti, în 11 locaţii, pentru organizarea unor dialoguri cu cetăţenii din Colegiul Ploieşti Nord – Centru, pe perioada 23.10.2012 – 07.12.2012.

         Avizul a fost acordat în baza prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, în conţinutul acestuia fiind precizate şi obligaţiile ce revin organizatorului.

         La nivelul Poliţiei Municipiului Ploieşti s-a procedat la verificarea locaţiilor menţionate în avizul emis în cauză, constatându-se faptul că amplasamentele stabilite sunt respectate, iar corturile respective nu aduc atingere condiţiilor de siguranţă rutiere necesare deplasării pe drumurile publice a pietonilor sau autovehiculelor.

 

Cu stimă,

 ÎMPUTERNICIT ŞEF AL INSPECTORATULUI

Comisar şef de poliţie

 

Viorel DOSARU


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy