In baza unei adrese oficiale, Veolia Energie Prahova a solicitat presedintelui Uniunii Asociatiilor de Proprietari sa delege o persoana din partea institutiei sa participe la intalniri cu reprezenatantii asociatiilor de proprietari mentionati intr-un tabel, in perioada 25 .02.- 03.03.2016 la sediul Veloia Energie Prahova SRL. Intilnirile au ca scop analziarea si gasirea solutiilor in vederea achitarii facturilor de energie termica emise si neachitate in termen scadent , precum si a penalitatilor emise pentru facturi achitate cu intarziere, conform contractului de furnizare energie termica incheiat cu asociatiile de proprietari, avand drept scop evitarea sistarii furnizarii energiei termice.
La intalnirea de astazi 26 februarie 2016, care avea pe ordinea de zi asociatiile: Bloc 56, sc. A din PT 3- 9 Mai, Bl. 168 din PT 10 Vest, Bl. 133 B din PT 10 Vest, Bl. 135 D din PT 10 Malu Rosu, Bl. 57 F din PT 3 Malu Rosu, Bl. F1 A Sud, PT 3 Sud. La sediul Veolia s-au prezentat presedintele UAP, Eugen Cristescu si vicepresedintel Maria Manea pentru a participa analizarea si gasirea solutiilor in cazurile mentionate anterior. Din pacate, modul de lucru al celor de la Veolia a lasat mult de dorit, reprezentantii UAP aflandu-se in situatia ingrata de a participa la o intalnire care nu mai avea loc si nu fusesera anunatati din timp de acest lucru. Motivele invocate de Nicoleta Rizea si Daniela Gavriloiu au fost ca s-au achitat datoriile asociatiilor programate pentru analiza, fara a se pune la dispozitia reprezentantilor UAP vreun document oficial din care sa reiasa ca cele spuse sunt reale. Senzatia creata a fost ca Veolia lasa impresia ca protejeaza potentiali infractori care au datorii istorice neachitate, in conditiile in care proprietarii nu se fac vinovati de aceste datorii si nu ni se arata documente oficiale care sa ateste ceea ce se sustine verbal. Presedintele UAP si-a exprimat mirarea fata de faptul ca in 2014 Veolia Energie Prahova declara in presa ca inregistreaza datorii de 3,5 milioane lei de la asociatiile de proprietari, iar in raspunsul catre Uap din data de 02.02.2016 cu nr. C160302, se invoca suma de 593.474,48 lei, reprezentand facturi si penalizari pana la 30.09.2015. Avem dubi ca s-au recuperat 3 milioane de lei intr-un interval atat de scurt, atata timp cat nu ni se prezinta documente oficiale care sa ateste acest lucru, in afara de o banala adresa. Dar daca este asa, este laudabil.
Este important de mentionat ca intentia conducerii Uap este aceea de a sprijini asociatiile in gasirea solutiilor de achitare a datoriilor, dar nu in favoarea delapidarii banilor asociatiilor de proprietari de catre administatori, acolo unde se intampla astfel de lucruri.
Presedintii asociatiilor de proprietari ar trebui sa stie ca raspund in solidar pentru eventualele prejudicii cauzate proprietarilor( si sa evite astfel de situatii), in conformitate cu art. 32 alin 2), respectiv:
(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor, pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat…