Take a fresh look at your lifestyle.

Instalarea în funcţie a miniştrilor din Cabinetul Ungureanu. Premierul participă la ceremonii. Care

 

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu participă, vineri, la instalarea în funcţie a miniştrilor din noul Guvern. Cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit de Parlament, prin votul exprimat joi, cu 237 de voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

Noul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat vineri, la instalarea în funcţie, că a venit pentru a confirma încrederea care i-a fost conferită, precizând că un ardelean duce întotdeauna lucrurile până la capăt şi, dacă nu le va face bine, sigur nu le va face rău.

Noul ministru al Muncii a declarat că ştie că este tânără, dar are ca aliat o echipă puternică.

„Ştiu că îmi asum o mare responsabilitate”, a declarat Boghicevici.

Claudia Boghicevici a afirmat că are ca priorităţi implementarea reformei în asistenţă socială şi finalizarea pachetului de legi subsecvente, creşterea absorbţiei fondurilor europene la 9,2 la sută, dar şi o bună colaborare cu miniştrii Leonard Organ (Afacerilor Europene) şi Cristian Diaconescu (Afacerilor Externe) pentru eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii în statele membre UE.

Ea a mai spus că vor fi continuate activităţile de control privind acordarea prestaţiilor sociale, precizând că inspecţia socială vine deja cu forţe proaspete şi este şi rândul Comisiei superioare pentru încadrarea în grad de handicap să-şi întărească activitatea.

Noul ministru a afirmat că pune mare preţ şi pe sistemul informatic integrat care este în lucru la Ministerul Muncii.

Un alt obiectiv al său este creşterea gradului de ocupare la 65 la sută, în 2013, precum şi încurajarea natalităţii prin stimularea integrării în piaţa muncii a părinţilor.

„Un ardelean duce întotdeauna lucrurile până la capăt şi dacă nu le face bine, sigur nu le va face rău”, a conchis noul ministru al Muncii.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat în cadrul ceremoniei de instalare în funcţie, că, în opinia sa, MAI este cel mai important minister din Guvernul României, pledând pentru stabilitatea angajaţilor şi pentru restabilirea încrederii populaţiei în aceştia.

„Este momentul să ne demonstrăm că Ministerul Administraţiei şi Internelor este chintesenţa administaţiei publice româneşti. Trebuie să dăm fiecărui angajat al acestui minister încredere, stabilitate şi atunci când condiţiile economine o vor permite, să reuşim să le dăm şi acele elemente financiare care dă această stabilitate tuturur celor care lucrează în MAI, şi mă refer la reprezentanţii din toate comunele, oraşele, administraţiei României în general”, a spus Berca, adăugâmd că este o onoare să reprezeinte MAI.

Noul ministru a spus că este important să se lucreze în echipă, dar şi că nu va face concesii.

„Sunt convins că echipa Ministerului Administraţiei şi Internelor va performa”, s-a angajat Berca.

Demnitarul a subliniat că este nevoie de mentalităţi noi, de comunicare, de stabilitate.

Berca a declarat că cu o parte din reprezentanţii MAI a mai lucrat în cadrul diverselor funcţii deţinute, iar cu cealaltă parte va lucra de acum încolo.

Gabriel Berca a făcut referire la faptul că Traian Igaş a susţinut că este o perioadă grea pentru România, noul ministrul precizând că oamenii nu se uită cu simpatie către guvernanţi din cauza măsurilor, dar că acestea era necesare şi că au adus stabilitate.

„Este un an electorat, un an dificil. Elementul fundament este să restabilim încrederea populaţiei acolo unde au apărut fisuri în acest minister”, a declarat Gabriel Berca.

În acest context, ministrul Berca a spus cât de importantă este munca în echipă, că nu are idei preconcepute, fiind dispus să lucreze în echipă, întrucât numai aşa se va reuşi, fiecare însă fiind responsabil de ceea ce face.

„Vreau ca acest minister să fie reprezentat cum se cuvine, ca imagine, experienţă, din punct de vedere financiar. Pentru mine este cel mai important minister din Guvernul României. Sunt oameni în stradă care o duc greu. Sunt angajaţi ai MAI care sunt în nămeţi şi care se implică şi care au demonstrat în aceste zile că sunt capabili să fie aproape de oameni”, a conchis ministrul Internelor, Gabriel Berca.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a participat la instalarea în funcţie a noului ministru al Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, la ceremonie asistând şi Traian Igaş.

Senatorul PDL Traian Igaş i-a urat succes lui Gabriel Berca, recunoscând totodată că nu a fost uşoară misiunea sa la MAI.

 

Sursa: mediafax.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy