Take a fresh look at your lifestyle.

Incredibil// La Yazaki domneste teroarea si sunt persoane care au facut pe ele de frica?! Oare patronii japonezi cunosc aceste practici?

Astazi am avut o discutie cu liderul sindical al MASSA, Bogdan Andrei care, intr-un final a vazut apelurile pe care le-am facut in articolele anterioare, pentru a-si exprima un punct de vedere oficial. De altfel, unul foarte interesant pentru ce se intampla la SC Yazaki Romania SRL. Cu punctul de vedere al lui Bogdan Andrei vom reveni maine, pentru ca in cursul zilei de astazi am primit un mail in care mi se aduce la cunostinta un fapt, confirmat in discutiile avute de Bogdan Andrei caruia i s-a spus ceea ce veti citi mai jos.

Nu credeam ca in secolul 21, intr-o tara membra a Uniunii Europene, conditiile de munca sa fie de-a dreptul inumane, ca sa nu spun aproape de epoca sclavagista, daca ceea ce veti citi se va dovedi adevarat. Cine are aceasta obligatie de a dovedi adevarul? Nimeni altcineva decat inspectorii Inspectiei Teritoriale de Munca Prahova care ar trebui sa se seseze daca nu i-a sesiszat nimeni pana acum.

Acuzatiile din mail sunt foarte grave, de la comportament abuziv asupra operatorilor, la favoritisme contra “bani si cadouri”, teroarea si frica in care se lucreaza si care au condus la ceva ce este sub limita acceptarii umane, adica persoane care au fost nevoite sa faca pe ele  tocmai din aceasta cauza. Asa cum este normal, voi proteja persoana care mi-a trimis mail-ul. Iata ce spune:

Buna seara,

… lucrez la Yazaki Ploiesti si as dori sa va fac cunoscute unele aspecte din activitatea operatorilor de la Yazaki Ploiesti. Situatia este tensionata in continuare a intervenit si un conflict intre operatorii care au iesit la greva si cei care au ramas si au lucrat in continuare in fabrica.Au intervenit probleme inclusiv intre operatorii care locuiesc in oras cei din zonele limitrofe care au fost mai multi la greva.Doresc sa specific ca anumiti lideri de pe liniile de asamblare fac discriminare intre operatori in functie de adresa…adica ploiesteni si cei de la tara.Sunt lideri in fabrica inclusiv oameni cu cazier si fosti puscariasi care terorizeaza operatorii,sunt lideri cu patru opt clase fosti tractoristi, care la un control psihiatric ar fi diagnosticati cu retard mintal sever si terorizeaza fetele de pe linii care sunt amenintate inclusiv cu bataia.Supervisor este Sebastian Evanghelide fost tractorist care face legea proprie in fabrica si tine partea oamenilor care vin la el cu bani si cadouri . Au fost cazuri cand femei in toata firea s-au mictionat si defecat pe ele din cauza fricii si a amenintarilor.Operatoarele de pe linii sunt obligate sa stranga bani si sa dea cadouri sefilor cu anumite ocazii(paste craciun,zile de nastere ..)As dori sa afle lumea de aceste lucruri .Va rog!!!

P.S. Oare care sunt criteriile de promovare in functii? Cei care fac promovarile urasc in asa fel romanii sau, mai degraba pe semenii lor, incat permit aceste abuzuri, daca ele se dovedesc a fi adevarate?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy