Take a fresh look at your lifestyle.

In sedinta de Consiliu din 27 iunie se va supune aprobarii proiectul privind Adapostul de caini de la Valea Calugareasca

Suntem pe final cu proiectul de Hotarare de Consiliu Local cu privire la gestionarea cainilor comunitari cu si fara detinator din municipiul Ploiesti, promovat prin campania de advocacy “Fara caini pe strazi- prin etica si ratiune” , iar in sedinta din 27 iunie se va propune un proiect care va starni multa nemultumire in randul iubitorilor de animale.

Este vorba despre urmatorul act normativ care va fi supus aprobarii consilierilor locali:

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii municipiului Ploieşti cu comuna Valea Călugărească în vederea executării obiectivului de investiţii “Amenajare adăpost pentru câini comunitari”– iniţiat de primar Iulian Bădescu.

Nu cu mult timp in urma cineva imi zicea ca, poate, cainii care au inceput sa fie omorati in ultima perioada vin ca efect al acestui proiect pe care il promovam si care vine in sprijinul administratiei locale. Daca va fi preluat si la nivel de Consiliu Judetean, atunci lucrurile vor fi sub contro efectiv in cativa ani. Incep sa cred acel repros care mi s-a facut pe Facebook, pentru ca vad ca totul este facut, parca, pentru a pune piedici acestui sprijin gratuit pe care il oferim primariei. Daca este asa, putem presupune ca Iulian Badescu incearca sa atraga oprobiul public asupra mea, actionand cu o rapiditate uimitoare, fata de cadenta sacadata a domniei sale, neintelegand consecintele pe care le poate avea proiectul pe care il initiaza. Pana acum, iubitorii de animale s-au convins ca primarul nu are timp pentru ei, motiv pentru care saracii oameni cheltuie din buzunarele proprii sume de bani importante pentru sterilizarea si hrana animalelor. Mutarea Adapostului Bucov la Valea Calugareasca pare a fi o ucidere in masa, daca acei caini vor fi cazati pe zona unde era in trecut Combinatul Romfosfochim, acum un maldar de pirita, substante toxice . Mai mult, prin acest nou adapost se vrea a se pune un pumn in gura iubitorilor de animale carora si asa le este greu sa mearga zi de zi la Bucov, pe cheltuiala lor, daramite la Valea Calugareasca.

A nu se uita ca inca din 2012 a fost aprobat un proiect prin care municipalitatea dispunea construirea unui adapost in ploeisti, in zona Nucilor, intocmind chiar un proiect de constructie a acelui adapost. Numai ca actualul primar nu a binevoit sa tina cont de el, desi era vorba de 2.600 mp. Interesant, nu?

Noi vom continua saptamana viitoare sa finalizam campania, pentru ca in sedinta urmatoare de Consiliu Local sa intre proiectul propus consilierilor locali. Este trist sa vedem cum edilii ploiesteni se lasa condusi de resentimente si nu au puterea sa vada solutia cea mai simpla. Nu vrem sa ne gandim ca e vreun os de ros prin mutarea adapostului vechi de la Bucov, la Valea Calugareasca.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy