Take a fresh look at your lifestyle.

In premiera, Ministrul Dialogului Social – la aceeasi masa cu delegatia Romaniei in CESE de la Bruxelles!

Academia de Advocacy saluta si sustine cu tarie initiativa ministrului Dialogului Social, Liviu Marian Pop, de a asigura functionalitatea intregului proces de informare, consultare si negociere intre reprezentantii societatii civile si decidenti. In acord cu principiile si recomandarile UE, numai printr-un dialog real, consecvent, riguros si  argumentat se poate construi consensul, respectiv se pot gasi compromisuri dinamice intre puncte de vedere care par initial contradictorii.

Astazi, 18.05.2012, reprezentanti ai Romaniei in Comitetul Economic si Social European de la Bruxelles s-au intalnit la Bucuresti cu Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, pentru a pune in discutie

prioritatile societatii civile.

Liviu Marian Pop si-a luat angajamentul ca in mandatul sau, organizatiile societatii civile vor intra in CES, lucru sustinut si de reprezentantii patronatelor si sindicatelor, prezenti la intalnire.

„Prioritatea mea este sa functioneze CES-ul (Comitetul Economic Social din Romania)! Am avut astazi o discutie foarte serioasa cu Premierul Romaniei pe aceasta tema. Victor Ponta mi-a dat mana libera sa gandesc cum ar

trebui organizata o entitate pentru a functiona dialogul social in Romania. Comitetul Economic Social din Romania trebuie sa fie functional, trebuie sa il deblocam! Este obligatoriu ca societatea civila sa isi gaseasca mecanisme de alegerere a reprezentantilor in CESE” a declarat pentru Academia de Advocacy, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop.

Tot la aceasta intalnire, Liviu Marian Pop a dezvaluit ca Primul Ministru Victor Ponta i-a declarat chiar astazi ca are nevoie de Ministerul Dialogului Social!

„Intalnirea de astazi a fost o premiera! Este pentru prima data cand un ministru roman se intalneste cu reprezentantii Romaniei in CESE de la Bruxelles. Cu aceasta ocazie, membrii CESE l-au asigurat pe Liviu Marian Pop ca experienta dobandita in Comitetul Economic si Social European poate fi transferata in CES Romania” a declarat Radu Nicosevici, presedintele Academiei de Advocacy si initiator al acestei intruniri.

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy