Take a fresh look at your lifestyle.

In atentia Garzii Nationale de Mediu// Dezastru ecologic pe raul Lapus

Lavinia Ghedan, realizatoarea emisiunii ”Fishing and Adventure”, difuzata pe postul PVTV, a postat pe pagina sa de facebook o serie de poze care reliefeaza dezastrul ecologic care are loc in aceste momente pe lacul Lapus din Maramures. Lavinia estimeaza ca 90 % din populatia piscicola a raului Lapos este moarta, iar mirosurile pestilentiale de pe marginea raului sunt tot mai pofunde din cauza pestelui intrat in putrefactie.

Nu stim in proprietatea cui se afla acest rau, dar presupunem ca apartine unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se afla, motiv pentru care consideram ca primarul localitatii la care este arondat raul sa raspunda pentru aceasta neglijenta. “Nicio specie de peste nu a scapat de unda ucigasa de poluare” scrie Lavinia Ghedan la una dintre pozele care arata dimensiunea dezastrului ecologic.

Incheiem aceasta relatare, cu postarea initiala a Laviniei Ghedan, dar nu inainte de a va asigura ca de la Ploiesti am luat si noi atitudine si i-am trimis un mail comisarului sef al Garzii Nationale de Mediu, Florin Diaconu, de la care asteptam raspuns de luni incolo.

Iata postarea initiala:

“Astazi am descoperit cateva zeci de tone de peste mort pe o portiune de aproximativ 20 km de curs a raului Lapus. Am hotarat sa ma implic personal in rezolvarea acestei poluari pentru tragerea la raspundere a celor vinovati. Chiar daca este sambata sunt hotarata sa aflu sursa poluarii si cer demararea unei anchete.ASTAZI!!!” .

Felicitari realizatoarei emisiunii ”Fishing and Adventure” pentru atitudinea civica de care a dat dovada.

Cei interesati de evolutia situatiei pot intra pe Pagina de Facebook a Laviniei Ghedan.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy