Take a fresh look at your lifestyle.

Filarmonica „Paul Constantinescu” va asteapta pe 5 decembrie cu un concert deosebit

Filarmonia „Paul Constantinescu” din Ploiesti va invita la un concert cu totul si cu totul deosebit! 5 decembrie, ora 19.00 la sala de concerte Ion Baciu a Filarmonicii va urca pe scena orchestra ploiesteana, avand ca protagonisti la prima aparitie pe scena filarmonicii „Paul Constantinescu” Ana Antonia Tudose – pian, Corul Liceului de arta Ploiesti condus de Amalia Secretianu.

In program vor fi lucrari de Adrian Pop, Wofgang Amadeus Mozart, iar in cea de a doua parte va fi…ROCK SIMFONIC – piese celebre din repertoriul formatiilor The Beatles, Quenn, The Rolling Stones etc

Concertul de desfasoara sub baghet maestrului Ovidiu Balan.

Ovidiu Balan dirijor

Considerat unul dintre ce mai buni dirijori format în tradiția est-europeană, Ovidiu Bălan deține funcțiile de director executiv, director muzical și prim-dirijor al Filarmonicii Mihail Jora din Bacău (din 1968), prim-dirijor al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii din Ploiești (din 1995) și director muzical al Orchestrei Simfonice Domenico Cimarosa din Aversa, Italia (din 1996).

Născut în 1942, Bălan a studiat întâi la Liceul de muzică și apoi la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București (absolvit summa cum laude în 1968). În 1970 a studiat alături de Jean Fournet și Marius Constant în cadrul Cursurilor Internaționale din Școala din Hilversum, Olanda, iar în 1971 a participat la școala de vară a Academiei de Muzică din Nisa, Franța, unde l-a avut profesor pe Fernand Quattrochi. În 1973, Ovidiu Bălan a fost invitat în SUA unde a studiat cu mari dirijori, alături de orchestre celebre, de la Eugene Ormandy și Orchestra Simfonică din Philadelphia, la Sir Georg Solti și Orchestra Simfonică din Chicago, Zubin Mehta și Orchestra Simfonică din Los Angeles, Aldo Ceccato și Orchestra Simfonică din Detroit, Lorin Mazel și Orchestra Simfonică din Cleveland, Pierre Boulez și Orchestra Simfonică din New York sau Seiji Ozawa și Orchestra Simfonică din Boston.

În 1975, Ovidiu Bălan a câștigat Premiul Asociației de Teatru și Muzică în București, iar în 1979 a primit Premiul Asociației Criticilor de Artă pentru interpretarea Simfoniei a IX-a de Beethoven. În 1982, a fost decorat cu „Meritul Cultural” pentru activitatea artistică, recompensă urmată de Premiul „Maestru al Artelor” în Chișinău, Republica Moldova (1994). A primit și Premiul presei pentru cea mai bogată activitate artistică în Italia, în 2000.

În 1988 a fost invitat să dirijeze 42 de concerte în SUA, alături de Orchestra Simfonică Română din Constanța. În 2001, concertat în Statele Unite alături de Filarmonica Mihail Jora din Bacău.

Ovidiu Bălan le predă viitorilor dirijori din 1985 și a dovedit că are talentul de a lucra cu tineri muzicieni pe care îi ghidează și pentru care e un exemplu.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy