Take a fresh look at your lifestyle.

Exclusiv// Emanuel Ilie a semnat astazi contractul pentru Piata Malu Rosu. Depinde doar de vreme daca va fi respectat contractul

La inceputul acestui an, in Piata Malu Rosu avea loc un incendiu, pornit de la un scurt circuit. Asa cum vedeti si in poza, s-au facut scrum mai multe tarabe si chiar magazine care erau gazduite in incinta Pietei. Nici in ziua de astazi nu s-a rezolvat problema si pare departe de a fi rezolvata. L-am contactat telefonic pe domnul director al SC Hale si Piete SA, Emanuel Ilie dar domnia sa nu a fost de gasit. De asemenea, am contactat-o telefonic si pe Alina Istratescu, purtatorul de cuvant al primariei Ploiesti si nici domnia sa nu a reusit sa il gaseasca telefonic pe directorul mentionat. Cu toate acestea, Istratescu ne-a dat un raspuns ce urmeaza a fi completat dupa ce va reusi sa il gaseasca pe acest director plin de treaba care uita tocmai de unul dintre obiectele principale ale activitatii sale.

„Stiu ca are un termen de 60 de zile. Nu cred ca s-a semnat contractul. A fost o nebunie intreaga cu proiectul. Pe 30 august a fost inaintata documentatia finala ce sta la baza achizitiei de lucrari. In sedinta extraordinara din aceasta luna s-a aprobat o rectificare de buget pentru SC Hale si Piete, pentru aceasta problema”, ne-a spus Alina Istratescu care, dupa ce l-a prins, probabil, la telefon pe Emanuel Ilie a revenit cu completari care ar trebui sa aduca satisfactie comerciantilor din zona, si nu prea. „ Acum o ora s-a semnat contractul cu firma Bivasim Construct( n.r- adminsitrator Simona Tanase, nascuta in Plopeni).Din momentul semnarii se aloca un termen de 60 de zile pentru finalizarea lucrarii. Daca va fi vreme neprielnica se va decala acest termen”, ne-a mai spus Istratescu.

Avand in vedere vremea de afara, putem sa presupunem fara a fi in absurd ca lucrarile se vor prelungi, dar ar fi intersant de vazut contractul sa vedem ce clauze are pentru finalizarea lucrarii.

„Daca exista avem confirmare oficiala ca a fost semnat constractul, pentru toti comericantii este o veste buna. De aici responsabilitatea cade in sarcina constructorului. Nu-mi place afirmatia ca daca va fi vreme nefavorabila, termenu se va decala, deorece… va fi vreme nefavorabila si termenul se decaleaza, iar eu consider ca daca semenzi un contract si iti asumi un termen iei in cacul de la inceput posibilele evenimente meteo. Oricum comerciantii nu sunt pregatiti sa intre in iarna in locatia provizorie unde functioneaza acum. E un pas inainte faptul ca s-a semnat contractul” ne-a declarat Romeo Nan, presedinte Asociatia Comerciantilor.

Noi am adauga un aspect legat de obligativitatea SC Hale si Piete SA de a fi incheiat o polita de asigurare pentru toate pietele pentru a preveni astfel de evenimente neplacute dar, mai ales, pentru a nu produce prejudicii bugetului local.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy