Take a fresh look at your lifestyle.

Exercitiu antitero organizat de Conpet pentru a arata ca suntem pregatiti pentru orice situatie

Astazi am participat la un exercitiu antitero organizat de SC Conpet SA, cu sprijinul Serviciului Roman de lnformatii – Directia Judeteana de lnformatii Prahova, in colaborare cu lnspectoratul de Jandarmi Judetean Prahova, lnspectoratul de Politie Judetean Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobila „Matei Basarab” Ploiesti si lnspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova, Politia Locala Ploiesti. La actiune au participat primarul Iulian Teodorescu, prefectul Rodica Paraschiv, vicepresedintele Consiliului Judetean Bogdan Toader.

Directorul Conpet SA, Liviu Ilasi a subliniat un lucru foarte important si anume ca societatea pe care o conduce are o pozitie strategica, aflandu-se in centrul Ploiestiului si, din acest motiv este perfect acord cu institutiile statului si este pregatita impotriva oricaror potentiale atacuri.

“SC Conpet SA se vrea a fi o societate de transport petrolier la nivel regional, cel putin. Furtul din conducte a fost estompat, situatia s-a redresat, fapt ce a condus la o cotatie foarte buna la bursa. Actionari din Finlanda, Anglia si alte tari importante isi indreapta privirea spre Conpet. Ne bucuram ca avem sprijinul autoritatilor locale cu ocazia acestui extercitiu”, a spus Liviu Ilasi.

Colonelul Croitoru, din cadrul Serviciului Roman de lnformatii – Directia Judeteana de lnformatii Prahova a fost cel care a organizat acest exercitiu, domnia sa spunand ca au fost mobilizate 60 de persoane pentru exercitiul de astazi si, in caz ca Doamne fereste ar fi nevoie, in cel mai rapid mod vor putea beneficia de sprijinul insittutiilor similare din judetele limitrofe. Colonelul Croitoru a mentionat ca, din fericire, Romania este in afara pericolului unui atac terorist, starea sa fiind catalogata ca fiind Cod albastru prudent.

Dupa conferinta de presa, a avut loc prezentarea actiunilor la care urma sa participam toti cei prezenti, finalizandu-se cu o sirena care a mimat alarma ce ne-a scos in fata cladirii Conpet din strada Anul 1848, unde exercitiul a continuat prin extragerea unui pachet dintr-o masina presuspus parasita in fata cladirii. Am putut vedea dotarile moderne ale Directiei Antitero din cadrul SRI, si modul in care actioneaza specialistii pirotehnici ai acestei directii. Dupa ce personalul uman si-a facut datoria a fost trimis in misiune un robot sofisticat condus de la distanta care a scos in masina parasita un pachet ce a fost trecut prin dreptul unui aparat sofisticat care a aratat celor care monitorizau actiunea daca in acel pachet era vreun explozibil, vreo capcana.

Astfel s-a incheiata prima parte a execitiului, dupa care ne-am deplasat la Baicoi, unde Conpet SA are o baza. Aici a fost simulat un atac armat, terorist, care avea misiunea de a planta o bomba si de a captura zona. Trupele speciale de interventie si-au facut datoria si au capturat teroristii dupa care au detonat bomba in fata celor prezenti. A fost o experienta interesanta, dar de departe cea mai interesanta a fost detonarea a 200 grame de trotil, in doua variante, fapt care m-a cutremurat in momentul producerii, pentru ca mi-am imaginat ce ar fi insemnat o cantitate mai mare, daca aceasta m-a asurzit si a facut prapad in jur. A doua explozie produsa a facut un nor ca cele vazute in filme, dupa exploziile nucleare, la scara mai mica, bineinteles.

Trebuie sa recunosc ca mi-a dat de gandit ceea ce am vazut si as dori ca cei de la SRI si nu numai ei, sa tina Romania in acest Cod albastru prudent sute de ani de-acum incolo, iar Conpet sa faca onoare tarii asa cum o face acum.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy