Take a fresh look at your lifestyle.

Exclusiv//Declinul PDL Italia. Zaharia Chivu, alt vicepresedinte si-a dat demisia aproape in direct: “Suntem satui de minciuni”

Nemultumirea pedelistilor din Italia a devenit generala. Pe fondul declaratiilor lui Avram Ionita si Stefan Stanasel, tot mai multi lideri au trecut la represalii si si-au dat demisia. Ultimul dintre ei este Zaharia Chivu, presedinte PDL Sezze Italia si vicepresedinte PDL diaspora Italia. Ieri noapte, imediat dupa ce a demisionat alaturi de tot Biroul Permanent, Zaharia Chivu ne-a trimis si noua demisia, motiv pentru care spunem ca si-a dat-o aproape “in direct”. In declaratiile sale audio, domnul Chivu exprima aceleasi nemultumiri ca si Avram Ionita( mai avem vreo cinci capitole de scris). In conditiile acestea, voi pe mana cui ati merge? Pe mana lui Radiu, Cincu, Cehan, Bob sau pe a lui Avram, Zaharia si Stanasel? Decideti singuri.

Acest material nu se poate numi articol de presa. Spun asta ca sa nu se mai trezeasca vreun istet ca exista aceasta pretentie. Ceea ce veti citi exprima nemultumirile celor care, cu cativa ani in urma, au crezut in cei care acum i-au uitat, respectiv deputatul William Brinza si senatorul Viorel Riceard Badea, reprezentatii guvernului in Italia. Asadar, citam:

“Mi-am dat demisia pentru ca m-am saturat de minciuni si promisiuni. Este din propria mea initiativa si a grupului pe care l-am format la Sezze cu ocazia alegerilor pentru presedinte si referendum. In zona noastra avem 400 de persoane… A venit domnul senator Badea, care a facut unele promisiuni si ce a urmat. Aici s-a dat un spatiu pentru un sediu de europarlamentar pentru ajutarea romanilor. A zis ca ne pune in legatura cu ambasada, pentru nevoile romanilor care sunt aici. Legaturile pe care le aveau cu autoritatile italiene, cu sindicatele pentru locuri de munca…Badea a fost la inaugurarea spatiului, impreuna cu primarul Campoli. Dupa alegeri n-a mai venit”, spune Zaharia Chivu.

Senatorul Badea, despre care veti afla lucruri si mai interesante, a fost ales de oamenii din diaspora pedelista italiana ca sa frece menta( ma scuzati domnilor Andi Radiu, Eugen Vilcu, “cititorul corupt” pentru limbajul mai putin academic, stiu ca sunteti foarte sensibili si delicati). Si a frecat-o de i-au sarit capacele din moment ce de trei ani nu a mai trecut pe la oamenii lui ca sa ii intrebe daca ii doare ceva. Surprinzator… ba nu, atat Badea cat si Branza sunt prezente active in publicatiile deontologilor de Italia, in conditiile in care vin doar in calitate de impresari sau de oameni de afaceri, in niciun caz pentru ceea ce ar trebui sa faca( in caz ca ati uitat domnilor, ati fost votati sa le faceti viata mai usoara romanilor din Italia, nu sa va doara in motul de la basca de ei).

Ne-a mai nemultumit ca in ultimele luni am avut cateva intalniri cu autoritatile locale. La care un consilier communal Reginaldi( sper ca am scris corect) mi-a spus ca ii pare rau de noi, pentru ca domnul Badea venea aici, la Sezze, numai pentru interes de afaceri. A zis ca niciodata nu a vorbit nimic despre romanii care suntem aici”, martusireste proaspatul demisionar din functia de vicepresedinte al PDL Italia, mahnit de dispretul cu care a fost tratat, el si oamenii lui, de senatorul Riceard Badea. Oare ce spun deontologii la fazele astea? Oare ce spun pedelistii din tara despre lispa de interes manifestata de senatorul melcilor, care ajunge mai mult in reluare, decat in direct, in peninsula? Cred ca spun asa: Dormiti linistiti, PDL vegheaza pentru tine! Sau…

“Aici la Sezze au avut loc due alegeri intr-un an de zile, pentru ca domnul Badea are un cumatru ( Gheorghita Costachevici) aici, care era pus cum functioneaza in Romania. Nepotismul inca functioneaza si afara, nu? Dar aici nu ne poate cumpara nimeni, pentru ca tot ce ne-am facut, ne-am facut cu mainie noastre. Fiind presedinte, am facut noi alegeri, totul pe banii mei, am adunat un grup de romani, sa spunem o suta. Am facut o echipa ca sa mergem in continuare, dar acum cu noile dezvaluri ca toti politicienii si toata lumea a inceput sa intrebe… Eu l-am intrebat pe domnul Badea: Si acum domnul senator cand ne mai vedem? La anul, la noile alegeri, nu? La care dansul a ras si atata a ramas. Am ramas de ras”

In caz ca nu s-a retinut si ca sa evit un efort inutil din partea “deontologilor”, va reamintesc ca ce vedeti intre ghilimele sunt cuvintele domnului Zaharia Chivu. Nu va fortati neuronii zadarnic pentru a scoate ceva profund din putzul gandirii. S-a putea sa va sclintiti facebook-ul, locul ala unde va pupati intre dumneavoastra de corecti ce sunteti cu romanii din diaspora.

“Domnul Ionita Avram a fost vicepresedinte sau este, dar dupa cate am vazut si-a dat demisia si dansul. Toata lumea s-a saturat, suntem satui de minciuni, pentru ca aici viata ne-am facut-o singuri. Noi nu putem sa fim cumparati, aici nu poti sa vii cu o galeata sau sa vii cu ce-o fii, ce-au facut toti din clasa politica. Viata ne-a facut sa gandim altfel.,, Avem dreptul la vot, ca noi am ajutat Romania cu miliarde de euro pe care i-am trimis acasa. Stim cum functioneaza, dar nu vrem sa fim mintiti”.

Cum se face ca sunt deja trei demisionari, care spun acelasi lucruri au aceleasi nemultumiri? La randul lor, mai au inca alte persoane care le-au urmat exemplul. Doamne ajuta ca si romanii din tara sa gandeasca asa, sa devina mai patrioti, mai conectati la interesele lor proprii pe termen lung, nu pentru cateva zile cat tin alimente primate.

La intrebarea: va pare rau ca ati facut campania electorala, Zaharia Chivu raspunde onest ca” vreti sa va spun sincer? Nu-mi pare rau, pentru am crezut in presedintele Traian Basescu. N-am fost obligat. Asta am facut-o din libera initiativa si daca ar fi altcineva in care sa am incredere, as face la fel. Tot ce se intampla acum in Romania, asta ne afecteaza. Deci nu suntem marionete. Suntem oameni care vrem o schimbare…Cei de acolos a se gandeasca si la oamenii de aici, ca si noi suntem romani. America daca pierde un om, termite o flota. In Romania daca se pierde un om, nu se intampla nimic”.

…”Pe noi strainatatea ne-a facut nationalisti, va spun sincer. Sunt mai patriot decand atunci cand am plecat de-acasa. Pentru ca doar aici iti dai seama ce inseamna casa. Din partea guvernului, nimic. “. De trei ani de zile nu i-a contactat nimeni. “E lipsa de comunicare si minciuna, pentru ca ei si-au facut palate, traiesc bine, se plimba de colo colo si tu ramai sa vina noiembrie anul viitor…” Ca atare, toti membrii biroului permanent isi vor da demisia. “Prin mine si-au dat si ei demisia”( s-a mai subliniat o data in discutie).

Cei doi reprezentanti ai diasporei la Bucuresti, William si Riceard, romani sadea dupa prenume, sunt arati cu degetul ca orice doleanta ar fi venit spre ei a ramas fara raspuns. “Toate doleantele noastre mergeau spre dansii si daca noi am facut o doleanta catre domnul Branza, catre domnul Badea si noi l-am vazut de domnul Branza la masa cu doamna Udrea, cu domnul Blaga, cu domnul Boc si nimic nu s-a rezolvat, la cine sa apelam?”

Mesajul lui Zaharia Chivu, dupa demisia data, pentru romanii din Italia este sa nu se mai lase mintiti si pacaliti, in timp ce, romanii de acasa sa mearga in continuare, pentru ca totul o sa se schimbe. “O sa venim si noi acasa si tot o sa se schimbe. Eu am credinta in Dumnezeu ca totul o sa se schimbe… Cei batrani care au avut legatura cu sistemul trecut trebuie sa dispara. Noi n-am avut niciodata un reprezentant adevarat. Noi pentru asta luptam acum. Ne trebuie un lider. Una e cand traiesti aici…Vreau sa va spun un lucru, am stat trei ani de zile fara sa imi vad copilul. Cine imi da mie anii astia inapoi? ”

La finalul discutiei puteti afla despre cum si-a bagat senatorul Badea coada intre cumatrul sau si Zaharia Chivu si a stricat o prietenie de 10 ani, pe sistemul debina si cucereste, care ruleaza, cu succes, si in Romania, de foarte multi ani. Am retinut ca inca de la inceput interolocurul nostru nu a fost de acord cu infiintarea sindicatului “Immigranti”( despre care ati aflat si veti afla mai multe de la Ionita Avram). Uite asa, din cumetrie, Gheorghita Costachevici era cu curu’ in doua luntre. Una politica si alta sindicala. Asta pana si-a bagat Badea nasul si a decis sa le faca pe amadoua, ca e la moda in Roma antica, chiar daca Zaharia Chivu nu a fost de acord.

Concluzia e urmatoarea: romanii din diaspora nu mai vor sa fie mintiti de doi amatori, unul care se imprumuta de bani peste tot si uita sa ii returneze( a se citi Badea) si altul care bate apa in piua si se inconjoara de artisti de muzica populara, speculand dorul de tara al celor in slujba carora a jurat, cu mana pe Biblie si steag, ca se va pune.

Personal am o curiozitate. Cu cine se bate pe burta Brinza sau Badea cand acestia ajung in Italia? Ori vorbesc numai de afaceri si uita de ce au venit?

Proba audio a discutiei:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy