Take a fresh look at your lifestyle.

Exclusiv// Costin Aldescu, liderul de sindicat de la Yazaki si-a dat demisia. Ministrul muncii si-a anuntat prezenta la sediul firmei

Conflictul de la Yazaki a luat proportii, iar la aceasta ora sunt cateva sute de angajati care protesteaza la sediul din parcul Industrial al SC Yazaki Romania SRL, din cauza conditiilor grele de munca, respectiv a salariilor mici comparativ cu normele de munca. Din cate am fost informati, la aceasta ora liderul de sindicat, Costin Aldescu si-a dat demisia, iar membrii sai au semnat adeziuni la Sindicatul MASSA pentru a fi reprezentati de catre liderul acestuia, Bogdan Andrei.

Printre alte nemultuimiri ale angajatilor Yazaki, legate de conditiile de munca, acestia doresc sa fie readus la la Ploiesti, de la fabrica deschisa la Urlati anul trecut, unul dintre cei care a fost de partea salariatilor, respectiv Catalin Paun.Acesta ar fi fost indepartat, abuziv, spun oamenii, de catre unul dintre conducatorii firmei, un anume domn Hakan. Se pare Paun va reveni la Ploiesti si, mai mult, va fi si vicepresedinte al sindicatului MASSA, condus de Bogdan Andrei.
Ca o poveste de viata va pot spune ca, in urma cu cativa ani, pe vremea cand faceam emisiunea Incomod, cel care se presupune a fi noul lider de sindicat la Yazaki, Bogdan Andrei mi-a cerut ajutorul pentru un caz pe care il reprezenta la Osztasar, firma de confectii de la Paulesti. Intampaltor sau nu, invitat alaturi de el, pentru a-l ajuta a fost tocmai… Costin Aldescu. Trebuie spus ca la acea vreme, Andrei m-a dezamagit pentru ca nu a venit la emisiune sa sustina cauza membrei sale de sindicat. Dupa o aparitie nu a mai fost de gasit, desi stabilisem sa continuam subiectul pentru a gasi solutii. In aceste conditii, cel putin in ochii mei, Bogdan Andrei nu are votul meu de incredere decat, poate, pe termen scurt, pana la gasirea unei solutii dintre angajatii Yazaki. Ce e  si viata asta, in urma cu cativa ani Aldescu sa incerce sa il ajute de Andrei, iar acum, acesta sa ii ia locul?!
Nu e mai putin adevarat ca Aldescu trebuia schimbat mai demult, pentru modul in care a reprezerntat membri sindicatului condus de el si cum le-a aparat interesele.

Mai trebuie spus ca minsitrul muncii, Rovana Plumb, din cate ni s-a spus, si-a anuntat prezenta la sediul SC Yazaki Romania SRL pentru a pune capat acestei situatii care dureaza de cateva zile si e foarte incordata.

P.S. Bogdan Andrei a venit, inca de ieri,  la Yazaki alaturi de Gabi Chifu, imputernit BNS si avocatul Dumitru Bogdan, despre care trebuie spus ca e chiar tatal liderului MASSA. O fi bine, o fi rau, vom vedea in perioada urmatoare!

Vom reveni cu amanunte…


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy