Take a fresh look at your lifestyle.

Exclusiv// Accidentatei de la Yazaki nu i se facuse fisa de protectia muncii de mai bine de jumatate de an. Cine raspunde?

Venim cu noutati care ar trebui sa-i ingrozeasca pe patronii japonezi ai fimei Yazaki. Personal, refuz sa cred ca acestia au cunostinta de modul in care sunt tratati angajatii lor tocmai de catre romanii din conducerea firmei.  Respect mult prea mult cultura japoneza, onoarea care o marcheaza, ca sa ma gandesc vreo secunda ca patronii japonezi au cunostinta de modul abominabil in care sunt tratati salariatii de la Yazaki.

Am aflat noutati si vi le comunicam. In primul rand, se pare ca, in urma articolului aparut pe Incomodph.ro mai devreme, in legatura cu accidentul de munca al operatorului Simona Georgescu( vezi AICI) inspectorii ITM Prahova s-au autosesizat si s-au deplasat la Yazaki Romania SRL. Pe surse am aflat ca deja s-a deschis dosar penal. Printre neregulile constatate se pare ca la loc de frunte se afla faptul ca reprezentantii Yazaki nu au asigurat transportul la spital accidentatei, motivul fiind, probabil, tocmai acela de a nu se considera accident de munca.

Important de mentionat, spun sursele noastre, este faptul ca Simona Georgescu nu ar fi avut fisa de protectia muncii de circa sapte luni, iar managerii de productie o preseaza sa semneze o fisa ca sa se musamalizeze, probabil, cazul. Speram ca, macar incepand de acum, inspectorii ITM sa nu mai favorizeze marea companie japoneza, cu atat mai mult cu cat, ei stiu ca nici macar salariile nu mai sunt ce erau o data. Ca sa nu mai vorbim  de norma de munca…


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy