Take a fresh look at your lifestyle.

Exclusiv// Accident de munca la Yazaki? O operatoare si-a fracturat piciorul si ar fi fost amenintata sa nu declare ca a fost accident de munca

Pe fondul situatiei tensionate de la Yazaki Romania SRL, azinoapte a avut loc un accident de munca. Potrivit surselor noastre, unul dintre operatori, respectiv o doamna pe numele ei Simona Georgescu a suferit un accident de munca. Desi a cerut de mai mult timp incaltari specifice de la conducere, tocmai pentru a evita un accident, femeia nu a primit si a fost nevoita sa lucreze cu papuci normali, in care, din cauza caldurii excesive, i-a transpirat piciorul si a alunecat, fracturandu-l. Se pare ca aerul conditionat nu functioneaza, fiind chiar interzisa punerea lui in functiune, potrivit surselor noastre.

Se pare ca un anume supervizor cunoscut sub numele de Miky, pus in functie de curand in locul lui Catalin Paun, undeva in urma cu doua saptamani, ar fi amenintat-o pe Simona Georgescu ca daca declara ca e accident de munca I se va desface contractul de munca. Poate tocmai pentru a evita sa se considere ca a fost accident de munca, femeii nu I s-a pus la dispozitie o Salvare pentru a fi transportata la spital, ea apeland la sotul sau pentru a ajunte la Urgente. Acolo, asa cum era si normal, ar fi declarat ca a fost… accident de munca. Suntem tare curiosi ce vor face acum inspectorii Inspectiei Teritoriale de Munca Prahova, avand in vedere ca s-a produs acest accident?

Oare vor trece nepasatori mai departe, ca de obicei cand vine vorba despre Yazaki sau vor dispune, macar, masura dotarii cu echipamente a personalului si punerii in functiune a aerului conditionat, daca nu vor fi in stare sa aplice legea?!

In jurul orelor 23:30 a sosit la fata locului si liderul de sindicat Bogdan Andrei. Pana la aceasta ora acesta nu a putut fii contactat, lesne de inteles de ce, daca situatia s-a prelungit in noapte. Vom reveni cu punctul de vedere al liderului de sindicat legat de aceasta problema, precum si cu pozitia sa exprimata saptamana trecuta despre intreaga situatie de la Yazaki.

Sursa foto: vremeanoua.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy