Take a fresh look at your lifestyle.

Ţepari la colţ de stradă: vând cartoane în loc de ţigarete

 

Poliţiştii locali ai sectorului 2 confiscă zilnic zeci de cartuşe de ţigarete fără pic de tutun

Contrabandinştii de ţigări au mai găsit o metodă să-i păcălească pe creduli la colţ de stradă. După ce au făcut bani frumoşi din comerţul cu tutun de proastă calitate, fără acte de provenienţă, ţeparii s-au reorientat. Acum, ei golesc pachetele de ţigarete, le căptuşesc cu bucăţi de carton şi le vând la preţuri fără concurenţă.

Asta da afacere! Nu e de ieri, de azi, însă, din nefericire, cei care au căzut în plasa acestor ţepari nu au renunţat să cumpere tutun de la colţ de stradă fiindcă „e mai ieftin”. În aproierea pieţei Obor şi a Primăriei sectorului 2 comerţul cu ţigarete fără timbru e în floare. Zilnic, poliţiştii locali ridică zeci ori sute de cartuşe de ţigarete neînregistrate şi pachete umplute cu hârtii sau cartoane. „Unele dintre pachetele confiscate conţin urme vagi de tutun, probabil e vorba de resturi de tutun de la fabricile de ţigarete, combinate cu cine ştie ce ierburi şi plante dubioase. Oamenii cu venituri mici, care sunt atraşi de preţurile reduse ale acestor pachete de ţigări, le cumpără şi le fumează, fără să realizeze la ce riscuri se expun”, a declarat azi primarul Neculai Onţanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, e de părere că acţiunile pe care le întreprind primăriile de sector vin în completarea celor organizate de organismele Ministerului Administraţiei şi Internelor. În vreme ce autorităţile locale se luptă cu micii contrabandişti, în România intră zeci de TIR-uri ori vapoare cu marfă neînregistrată, care ajunge să fie vândută la colţ de stradă. „Este adevărat că autorităţile statului trebuie să-şi intensifice acţiunile de combatere a acestor fenomene. Zilnic, zonele de intrare în ţară ori în Capitală sunt aglomerate datorită acţiunilor de control pe linia combaterii evaziunii fiscale”, ne-a spus Atănăsoaei.

 

Sursa: click.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy