Take a fresh look at your lifestyle.

Elevii din Constanta au facut greva japoneza pentru neplata abonamentelor. Pe cand si cei din Prahova?

Ce veti citi mai jos se intampla si in judetul Prahova. Elevilor navestisti nu li s-au decontat abonamentele de anul trecut. Consiliul Judetean al Elevilor din Constanta a intrat in greva japoneza. Stima noastra pentru tinerii din Constanta si ii asteptam si pe cei din Prahova sa se solidarizeze si sa invete de pe acum sa isi ceara drepturile si sa lupte pentru ele. Mai jos aveti comunicatul de presa:

Mai mulți elevi navetişti și colegi de-ai lor din judeţul Constanţa au intrat luni în grevă japoneză. Cei care fac zilnic naveta la şcoală nu și-au mai primit de 8 luni de zile deconturile pe abonamentele de transport așadar au decis să intre în grevă japoneză pentru a trage un semnal de alarmă faţă de situaţia actuală. Unii părinţi abia fac față cheltuielilor lunare cu şcolarizarea, iar cheltuielile cu abonamentul de transport reprezintă o adevărată povară.

 „Este important ca în aceste zile toți elevii din România să fie solidari. Elevii care fac naveta nu și-au mai primit banii din octombrie anul trecut și situația este în toată țara. Considerăm că acestora li se încalcă drepturile conferite de Legea Educației prin art. 84 (3). Solicităm autorităților competente să rezolve această problemă în cel mai scurt timp. Vom acționa în continuare pentru apărarea drepturilor noastre.” a declarat  Alexandru Bajdechi, presedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa
 
Vineri, 24 mai, reprezentanţii elevilor din judeţele Constanta, Alba, Covasna şi Municipiul Bucureşti au trimis vineri o scrisoare deschisă către dl. Prim-Ministru, Victor Ponta, privind alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a sumelor necesare acoperirii costurilor pentru decontarea transportului elevilor care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.
 
Reprezentanții elevilor fac apel la ţoţi elevii să se solidarizeze cu această cauză !
 
Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa este structura reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, formată din 153 membri, fiecare îndeplinind rolul de reprezentant al elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa. Este o structură a Consiliului Naţional al Elevilor, constituit în baza ordinului de ministru nr. 4247/21.06.2010 şi are rol de partener, alături de Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa în cadrul procesului de învăţământ.
 

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy