Take a fresh look at your lifestyle.

Şedinţă de criză la PDL. Cum îl va ajuta Mihai Răzvan Ungureanu pe Băsescu în campanie

 

După ce Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al ţării, liderii PDL s-au întâlnit la sediul partidului pentru a pune la punct planul de salvare al preşedintelui. De altfel, şi în 2007, pedeliştii s-au ocupat activ de campania pentru referendumul de demitere, actualul şef al PDL fiind coordonatorul acţiunilor.

De azi începe campania electorală în care Băsescu va trebui să convingă românii că nu ar trebui demis, iar fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu s-a declarat susţinător al lui, spunând că-l va ajuta.

Cu toate acestea, MRU a evitat să specifice cum se va implica în campanie şi nu a dorit să menţioneze dacă va organiza un eveniment special pentru aşa ceva. „Îl vom ajuta pe preşedintele legitim al României ca orice alt cetăţean cu capul pe umeri, prin votul nostru. Dacă vom organiza vreun miting, o să vedeţi asta la momentul oportun. Votul contează şi azi şi în toamnă şi mereu”, a declarat MRU, pentru gândul.

Mai mult,Ungureanu a atacat USL-ul şi acţiunile lor din ultima perioadă, spunând că actuala putere este una ”uzurpatoare”.

„Putem face din România o ţară a noastră. USL este o forţă uzurpatoare, care a făcut din Constituţie o carte oarecare. Se poate şi altfel, se poate să respectăm valorile fundamentale ale statului de drept. ICCD este suficient de intersantă atât pentru cei care votează pentru prima dată, cât şi pentru cei care au renunţat să mai vină la vot din cauza clasei politice. Decât cu oameni ca ei, mai bine lipsă”, a declarat, în conferinţa de presă de la lansarea Iniţiativei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu.

Imaginea fostului premier ar putea reprezenta acea bilă albă în campania preşedintelui, Ungureanu având susţănători de toate vârstele. Mai mulţi tineri aflaţi la lansarea Iniţiativei Civice a lui MRU au declarat că l-ar dori preşedinte în cazul unei demiteri a lui Traian Băsescu, fără a-l renega totuşi pe şeful de stat suspendat.

”Traian Băsescu mi se pare un preşedinte bun. Nu am nimic împotriva lui pentru că nu a făcut chestii grave pentru ţară, e un preşedinte relativ ok, au fost alţii mai răi. Noi susţinem Iniţiativa Civică şi pe Mihai Răzvan Ungureanu. Ne regăsim în gândirea lor, cea de dreapta, ne bucurăm că au iniţiative şi că vor să apere democraţia. MRU, spre deosebire de alţi premieri, are o imagine foarte bună, atât în România, cât şi în străinătate, oamenii au încredere în el. Iar acum, imaginea României este dezastruoasă în Europa şi nu numai. Ce-a făcut Guvernul Ponta? A stricat ce aveam. Nu cred că se poate mai rău de atât”, au spus mai mulţi tineri susţinători ai ICCD.

Ieri a fost lansată Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, platforma politică agregatoare de politicieni care se regăsesc în această gândire. Prezenţi la evenimeni şi nume puternice din PDL, precum Theodor Paleologu, Monica Macovei, Cristian Preda şi Radu F. Alexandru, aceştia au ţinut discursuri în care nu a fost deloc evitat subiectul suspendării lui Traian Băsescu şi atacurile USL la statul de drept şi la democraţie.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a ţinut să tragă şi un semnal de alarmă vis-a-vis de modul în care România este văzută în străinătate. „Dezbaterea europeană şi-a schimbat complet natura. În loc să sa vorbească în continuare despre criza euro, se discută despre strivirea statului de drept din România. Este important ca fiecare să vină cu convingerile lui, să facem o platformă comună cu toleranţă, proprietate, taxe puţine şi previzibile. Apelul pe care-l face este de moderaţie, civilitate, înţelegere”, a spus Preda.

 

Sursa: gandul.info


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy