Take a fresh look at your lifestyle.

Domnule Bogdan Nica… a fi tare în gură nu înseamnă că sunteți neapărat competent ci, poate, doar mimați bine durerea. Impuneți protocoalele la spitale, încă puteți schimba lucrurile în bine

Îmi place când am de a face cu oameni politici competenți care sunt puși în funcții publice, pentru că sunt foarte rari. Criteriile obținerii unor funcții publice nu sunt mai deloc cele legate de profesionalism, din câte ne-am dat seama. Dar ar fi fost așa, România nu ar fi fost ultima în Uniunea Europeană. Bogdan Nica, directorul Direcției de Sănătate Publică este unul dintre oamenii politici pe care îi competenți sau, cel puțin, îi consideram. Din păcate, ultima discuție ca de la ziarist la conducător de instituție pe care am avut-o și reacția domniei sale pe Facebook, mă face să cred că m-am înșelat. Dar poate greșesc…

Citește și: Personalul medical poate fi testat periodic, nu doar când prezintă simptome, în baza unor protocoale pe care nu și le asumă nimeni, desi există cadru legal

Spuneam în articolul de mai sus că sunt nemulțumit de faptul că personalul medical din Spitalul Județean de Urgență Ploiești nu este testat zilnic pentru COVID-19, în urma unei discuții avute față în față la sediul Uniunii Asociațiilor de Proprietari cu o asistență medicală de la această unitate medicală. Bogdan Nica mi-a replicat, că nicăieri în lume nu se testează zilnic cadrele medicale și că e inutil.

În urma rezultatului pozitiv al testării asistentei medicale de la SJU Ploiești de acum două zile a rezultat că aceasta a interacționat cu mai mulți colegi, iar peste 40 dintre aceștia sunt deja în carantină la Urlați, din informațiile noastre. Se pare că au mai ieșit pozitivi și alții decât asistența medicală testată pozitiv inițial.

Nu sunt virusolog, dar pot avea o opinie de bun simț elementar și revin la discuția inițială. Dacă personalul medical din SJU Ploiești și din toate spitalele ar fi testat zilnic sau măcar periodic, să zicem din trei în trei zile, și nu doar când prezintă simpotme, nu s-ar ajunge în situația ca 40 de cadre medicale să fie izolate la Urlați, după ce colega lor asistentă a fost depistată cu COVID-19. Nu s-ar fi întâmplat dezastrul de la spitalul din Suceava unde circa 200 de cadre medicale sunt infestate. Nu e vina dvs dle Nica Bogdan pentru că sistemul sanitar este la pământ de 30 de ani, pentru că s-au perindat multe guverne care nu au făcut nimic pentru ca el să funcționeze. Dar poate fi vina dvs pentru că sunteți arogant, încăpățânat și tare în gură și credeți că este suficient pentru ca ceva să funcționeze. Eu unul m-am săturat de astfel de persoane, la vârf, care maschează profesionalismul fiind tari în gură, persoane care au posibilitatea să facă ceva să funcționeze, dar nu își asumă ceea ce ar putea să pună mecanismul în mișcare.

M-am săturat ca să moară oameni pentru că nu există o gândire preventivă, în perspectivă, deși exemplele Italiei și Spaniei, care s-au confruntat înaintea României cu COVID-19, ar fi putut să ne aducă soluțiile cele mai bune. M-am săturat să văd cum un politician sau un conducator de instituție își permite să fie ironic, arogant în condițiile în care are toate pârghiile să schimbe lucrurile în bine și el se ascunde în spatele tupeului.

De ce spun asta? Pentru că așa cum vedeți în postarea d-ului Bogdan Nica, domnia sa aruncă supărarea generată de activitatea sa asupra celor care îl critică, cu argumente. Cere scuze colegilor săi pentru că le-a impus să fie testați după o zi grea, în condițiile în care ar fi trebuit să nu aștepte ca cineva să se infesteze pentru a face aceste teste și să impună… conduceri SJU Ploiești instituirea unor protocoale recomandate pentru ca persoanalul medical să fie testat periodic.

Nu vreau să fac analiză pe mesajul textului, pentru că i-aș face rău d-ului Nica. Vă las pe voi să citiți și să analizați dacă e un mesaj din inimă sau unul din gât. Dar îl anunț pe această cale pe d-ul Nica Bogdan și pe toți cei ca domnia sa, care cred că dacă sunt tari în gură dețin adevărul absolut, că de-acum încolo voi reacționa, îmi voi irosi timpul pentru a spune ce am de spus. Pentru că văd că dacă nu reacționez se creează impresii false și nu vreau să induc idei greșite. Ca jurnalist sunt același, nu mi-am pierdut abilitățile și stilul intransigent, odinioară incomod, așa că nu mă provocați, pentru că nu am nimic de pierdut în viața asta. Poate doar răbdarea!

P.S. Îl sfătuiesc prietenește pe d-ul director al Direcției de Sănătate Prahova, Bogdan Nica să facă tot ce poate și să pună în practică protocoalele, să le impună, să facă ce știe, să discute cu președintel CJ Prahova, Bogdan Toader și să rezolve problema testării periodice a personalului medical din spitale. Sunt măsuri de protecție atât ale cadrelor medicale cât și ale pacienților și a celor care interacționează cu aceștia. Nu e suficient să-ți ceri scuze după ce oamenii suferă când ai posibilitatea să faci tot ce ține de tine ca ei să nu sufere. Pe românește, nu mai fi ipocrit, d-le Bogdan Nica, pentru că am convingerea că poți face lucrurile să funcționeze, iar dacă mă înșel să mă ierți. Rămâi ipocrit și gata, măcar știm o treabă!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy