Take a fresh look at your lifestyle.

Directorul Poliţiei Locale Vaslui, cercetat pentru delapidare şi fals, şi-a dat demisia

Directorul Poliţiei Locale Vaslui, Laurenţiu Turbatu, cercetat penal alături de 28 de subalterni pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, şi-a dat demisia din funcţia de conducere după 16 ani de şefie, invocând motive personale.

Fost şef al Corpului Gardienilor Publici, al Poliţiei Comunitare şi, din aprilie 2011, director al Poliţiei Locale Vaslui, Laurenţiu Turbatu a decis să-şi dea demisia din funcţia de conducere deţinută în prezent, fără a specifica în cererea depusă la Primăria Vaslui motivele precise care au stat la baza acestei hotărâri.

Cercetat de aproape un an pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, Laurenţiu Turbatu invocă „motive personale” în documentul depus la primărie, instituţie în subordinea căreia se află şi Poliţia Locală.

„Demisia este un act unilateral, aşa că cererea formulată de directorul Laurenţiu Turbatu a fost aprobată, urmând ca el să asigure interimatul, conform legii, pentru o perioadă de 30 de zile. Ulterior, va fi numit un director interimar care va fi la conducerea instituţiei timp de şase luni, perioadă în care trebuie să organizăm concursul pe post”, a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacşu.

Demisia directorului Poliţiei Locale Vaslui vine la aproape trei luni de când primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, anunţa reorganizarea din temelii a instituţiei care se ocupă de ordinea şi siguranţa populaţiei în oraş. Şi asta după ce Serviciul de Investigare a Fraudelor Vaslui a început o anchetă ce vizează 28 de angajaţi ai Poliţiei Locale Vaslui, după ce aceştia ar fi consumat nejustificat cu cele şase maşini de serviciu, în cursul anului 2010, când funcţionau ca Poliţie Comunitară, o cantitate de aproximativ 50.000 de litri de benzină, în valoare de 250.000 lei.

Printre cei anchetaţi, care reprezintă mai bine de un sfert din totalul celor 109 poliţişti locali, se află inclusiv directorul demisionar Laurenţiu Turbatu.

 

Sursa: cancan.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy