Am plecat la drum în 2011 cu un partid care se vroia al oamenilor simpli şi oneşti, al românilor de bună credinţă care îşi doresc pentru ei şi familiile lor o viaţă decentă. Am plecat atunci la drum cu entuziasm şi sufletul plin de speranţă că vom fi „vocea poporului”, o voce pe care nu o ascultase nimeni până atunci. În 2012 am obţinut împreună 10% la alegerile locale şi 15% la cele parlamentare, procente care au exprimat dorinţa oamenilor de a vedea pe scena politică altfel de politicieni şi care au crezut că vom putea face o altfel de politică.
PP-DD a intrat în Parlament printr-o performanţă datorată oamenilor care au avut încredere în acest proiect. Mulţi dintre români, chiar şi cei care nu ne votaseră, se uitau la noi cu speranţă şi interes. Din păcate, lucrurile nu au evoluat nici cum ne-am fi dorit noi, nici cum, cu siguranţă, şi-au dorit cei care ne-au dat votul…
Nu are sens să evocăm greşelile făcute, care au transformat un partid de 15% într-un partiduleţ care la ultimele două confruntări electorale nu a reuşit să atingă nici măcar pragul electoral de 5%, sau, care au făcut ca din 68 de parlamentari să rămânem cu 16, fără grup la Senat şi cu un grup la Camera Deputaţilor ajuns la limita răbdării şi existenţei. Toate acestea sunt efectul deciziilor dezastruoase luate de o conducere care nu a înţeles că partidul este o structură vie şi democratică şi nu o jucărie aflată la discreţia unui grup restrâns cu veleităţi dictatoriale, unui grup care în nici doi ani a reuşit să transforme proiectul nostru politic într-unul privat, într-unul numai al lor, prin decizii de grup restrâns – în afara cadrului statutar al partidului – discreţionare, şi impuse tuturor cu argumentul forţei – excluderi, marginalizări, etc.
PP-DD este singurul partid în care rezultatele dezastruoase de la ultimele două confruntări electorale nu au produs consecinţe. PP-DD este singurul partid care, confruntat cu pierderi electorale şi structurale de proporţii, nu a înţeles să organizeze un Congres. PP-DD este singurul partid în care deciziile nu se iau în Consiliul Naţional, Comitetul Executiv sau Biroul Permanent Naţional – forurile statutare decizionale – care nu se întrunesc conform statutului.
Am constatat, de-a lungul acestor doi ani, că am fost mereu puşi în faţa deciziilor deja luate. Am constatat că, deşi am încercat să înţelegem şi am acceptat aceste decizii din respect şi bun simţ, cu speranţa că vom reuşi să realizăm proiectele propuse în 2012, atitudinea noastră a fost considerată slăbiciune de către conducerea partidului.
NE-AM ŢINUT TOTUŞI CUVÂNTUL ŞI AM RĂMAS ÎN PP-DD, din respect pentru electoratul care ne-a votat şi faţă de care ne-am angajat şi pentru Dan Diaconescu.
Sfârşitul alegerilor prezidenţiale, însă, reprezintă şi sfârşitul încrederii acordate acestei conduceri.
Având în vedere aceste aspecte, noi, deputaţii din grupul PP-DD, am decis să renunţăm la orice colaborare cu conducerea partidului, căreia îi punem ferm în vedere demararea procedurilor statutare pentru convocarea de urgenţă a Congresului. Noi, parlamentarii PP-DD, declarăm că rămânem membri PP-DD şi vom milita pentru ca acest partid să urmeze calea sănătoasă şi corectă, aceea de a fi vocea poporului şi de a lucra pentru popor.
Conducerea PP-DD trebuie să înţeleagă că partidul este al poporului, format din zeci de mii de oameni care au muncit şi au cheltuit resursele proprii ca să scoată cei 10%, respectiv 15%. PP-DD înseamnă milionul de români care şi-a pus speranţele în acest partid. Aşadar, noi, Grupul PP-DD de la Camera Deputaţilor şi senatorii PP-DD, ne vom coordona activitatea fără să ţinem cont de vreo recomandare a conducerii.
Parlamentarii PP-DD