Take a fresh look at your lifestyle.

DEMISIA//Nicoleta Craciunoiu are 15 zile la dispozitie sa aleaga una dintre functii, conform Legii 188/1999

De cand a a aparut pe piata, Nicoleta Craciunoiu s-a erijat in aparatorul legalitatii si a pozat in victima nonconformista, in timp ce pune pe butuci tot Ploiestiul cu aberatiile ei. Din cauza ei, mai exact a modului in care interpreteaza legile si prin prisma dreptului la viza CFPP, anul trecut si anul ne-am plimbat printre tantari, riscand sa ne imbolnavim . Anul Acesta la fel. CSM Ploiesti a ajuns un club aproape fantoma, dupa ce, la un moment dat, aveam echipa de handbal feminin in Cupa EHF. TCE nu primeste banii pe care Consiliul Local ii are de dat pentru TVA-ul la serviciile pe care le-a cerut, pentru ca nu vrea Craciunoiu si se duce in cap. Nu mai vorbim despre tergiversarea acordarii marcilor Petrolul. Dar si altele la care se opune, de multe ori doar in virtutea faptul care are dreptul de viza CFPP conferit de OG 119/1999.

Faptul ca Nicoleta Craciunoiu, care invoca de fiecare data respectarea legii in “demersurile” ei economice, a candidat la functia de presedinte al sindicatului, desi Legea 188/1999, privind statutul functionarilor publici nu-i permite sa ocupe cele doua functii, arata modul in care intelege aceasta femeie sa respecte legile tarii. Pornind de la premise ca este o buna cunoascatoare a legilor, nu ne explicam cum a crezut ca poate sa fie si director al Directiei Economice din cadrul primariei Ploiesti si presedinte de sindicat. Dar ne putem imagina ca a vrut sa ne mai sfideze o data, bazandu-se pe cei pe care ii are in spate si care, o data si odata, vor fi demascati.

Cer primarului Adrian Dobre, ca in baza art. 29, alin(3) din Legea 188/1999 sa ii solicite imperativ si …administrativ ca in termen de 15 zile sa aleaga una dintre functii. In caz contrar, ne vom adresa instantei de contencios pentru a cere respectarea art. 29 alin (3) in ceea ce o priveste pe Nicoleta Craciunoiu si sanctionarea ei administrativa. Iar in ceea ce il priveste pe primar, vom formula o plangere pentru abuz in serviciu.

Ceea ce semnalez acum, nu trebuia nici macar gandit de Nicoleta Craciunoiu, daramite sa se ajunga in situatia ca directorul Directiei Economice din subordinea primarului sa indrazneasca sa candideze la functia de presedinte de sindicat. Este vina atat a primarului, cat si a consilierilor locali care nu vegheaza la respecterea legii si nu iau atitudine decat atunci cand le sunt lezate interesele poltice, mai putin cele administrative. Este valabil si pentru secretarul primariei Anabell Mantoiu, care prin prisma functiei sale se presupune ca vegheaza la legalitatea actelor administrative. Ce legalitate ar mai avea actele semnate de Nicoleta Craciunoiu, in calitate de director al Directiei Economice, daca se afla in stare de incompatibilitate fiind si presedinte de sindicat?

Nu mi-e foarte clar daca este incompteneta sau delasare, dar indiferent ce este spun doar atat: RUSINE!

Este inadmisibil ceea ce se intampla in primaria Ploiesti si trebuie sa inceteze definitiv!

 

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 (*republicată*)

privind Statutul funcţionarilor publici*)

ART. 29 

  (3) În situaţia în care înalţii funcţionari publici sau funcţionarii publici de conducere sunt aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, aceştia au obligaţia ca în termen de 15 zile de la alegerea în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale să opteze pentru una dintre cele două funcţii. În cazul în care funcţionarul public optează pentru desfăşurarea activităţii în funcţia de conducere în organizaţiile sindicale, raporturile de serviciu ale acestuia se suspendă pe o perioadă egală cu cea a mandatului în funcţia de conducere din organizaţia sindicală.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy