Take a fresh look at your lifestyle.

Demisia din functia de primar a fost o alegere gresita. Nu l-a scapat de arestul preventiv pe Iulian Badescu

Decizia de a-si da demisia din functia de primar a fost una neinsipirata pe care a luat-o Iulian Badescu. Nu stim cine l-a sfatuit, dar daca a renuntat la functia de primar pentru a nu mai reprezenta pericol public pentru ca asa i-au spus avocatii( William Branza si Tanase Plaiasu), atunci mi-e mila de Badescu. Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar o aparare gandita la modul acesta este una falsa din start, pentru ca infractiunea ramane, chiar daca are sau nu mai are functia de primar. Poate ca altele au fost interesele si mult mai mari presiunile asupra sa pentru a-si da demisia, pe langa boala pe care o are.

Cert este ca recursul la masura arestarii preventive  i-a fost respins de catre judecatorii Curtii de Apel Prahova, ca nefondat, dupa cum puteti citi in facsimil. Mai mult, instanta il obliga pe Badescu sa plateasca 200 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata avansate de stat.

Zvonurile care circula sunt neclare in ceea ce priveste vinovatia deja fostului primar. Unele il dau vinovat altele nevinovat, dar cert este ca decizia de a-si da demisia poate pune punct carierei politice a celui care pana mai ieri era presedinte PSD si primar al Ploiestiului. Pana una alta, prezumtia de nevinovatie imi interzice sa acuz, daca nu am certitudini. Pentru binele lui si al meseriei de jurnalist(n.r.- Iulian Badescu a fost jurnalist inainte de a deveni politician) sper sa fie nevinovat, dar daca nu va fi asa, atunci sa raspunda in fata legii.
Cert este ca viceprimarul Iulian Teodorescu s-a intors din concediul de odihna luat cu ocazia Martisorului si urmeaza ca vineri 13 martie sa se convoace o sedinta extraordinara a Consiliului Local pentru a se stabili cine va conduce primaria si daca se vor organiza, eventual, alegeri anticipate. Procedural, din cunostintele noastre exista posibilitatea ca sa se desemneze un interimar pentru functia de primar prin Hotarare de Consiliu Local sau, daca se impune, sa se prelungeasca interimatul periodic inainte de exprirarea lui, pana cand se vor organiza alegerile locale anul viitor.
Vom trai si vom vedea.

Sursa foto: antena3.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy