Take a fresh look at your lifestyle.

Declaratie politica// Mircea Rosca il provoaca pe Victor Ponta pe tema reducerii CAS cu 5% la angajator

Domnule preşedinte de şedinţă,

Stimaţi colegi,

           

Declaraţie mea politică de astăzi va fi una scurtă şi este adresată premierului României, domnului Victor Ponta.

Îl provoc pe domnul prim-ministru la un exerciţiu de sinceritate, solicitându-i să lase deoparte dublul limbaj atunci când vine vorba despre aplicarea măsurii de reducerea a CAS-ului la angajator  cu 5 puncte procentuale.

De aceea, îl întreb pe domnul Victor Ponta de ce continuă această şaradă publică şi nu urgentează adoptarea de către Parlament a iniţiativei legislative depusă de 143 de liberali prin care am solicitat reducerea CAS-ului la angajator cu 5 puncte procentuale?

Domnule Victor Ponta aveţi acest proiect în circuit  parlamentar, el poate fi modificat şi aplicat chiar mai devreme de 1 octombrie… sau poate fi înlocuit termenul de aplicare prevăzut în varianta liberală care era 1 iulie, cu cel anunţat de dumneavoastră!

Dacă vă doriţi cu adevărat ca această măsură să fie aplicată,, aveţi proiectul la cheie, în dezbatere la Senat, putând fi trecut de Legislativ în aceste două săptămâni de sesiune parlamentară sau de ce nu într-o sesiune extraordinară în prima săptămână din iulie…Aveţi o majoritate parlamentară care vă susţine, iar opoziţia va fi prezentă pentru ca această măsură să devină realitate cât mai curând posibil. Şi asta, pentru că spre deosebire de dumneavoastră, noi, liberalii suntem coinvinşi că doar prin reducera poverii fiscale asupra muncii, mediul de afaceri se va relansa, iar economia  şi cetăţenii acestei ţări vor prospera…Încă din 2012 vă spuneam aceste lucruri, dar băteam la porţi închise.

            De fapt, miza dumneavoastră este alta. Una electorală şi în niciun caz nu aveţi în intenţie să promovaţi o propunere legislativă promovată de către liberali, încă din luna martie a acestui an..E greu să-ţi faci campanie pentru prezidenţiale  cu un proiect ai cărui iniţiatori sunt toţi parlamentarii liberali.

Prin această scurtă alocuţiune, am vrut să demonstrez că nu sunteti cinstit cu românii. Fiecare acţiune politică a dumneavoastră are înainte de toate o încărcătură electorală imensă.

Acum, doar continuaţi un drum început cu mult timp în urmă… un drum presărat cu minciuni şi multă demagogie…

Liberalii îsi doresc aplicarea măsurii reducerii CAS-ului cu 5 puncte procentuale la angajator. Beneficiile vor fi imense atât pentru mediul antreprenorial, cât şi pentru parcursul economiei româneşti în ansamblul său. Spuneţi-ne de acum domnule prim-ministru, cu ce taxe îi veţi împovara pe români de la anul, pentru că nu aţi pregătit nicio strategie care să atenueze impactul acestei măsuri asupra  bugetului? Cu taxa de solidaritate, cumva? Sau cu lărgirea bazei de impozitare a CAS pentru persoanele fizice?

 Vă mulţumesc,

 

Mircea Roşca,

Deputat PNL Prahova


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy