Take a fresh look at your lifestyle.

De ce si-a bagat Patriciu magazinele în insolventa. Ce urmeaza la MIC.RO


Minimax Discount, firma detinuta de Dinu Patriciu, si la adresa careia au fost depuse aproape 40 de cereri de insolventa, va reintra în reorganizare judiciara. Asta daca Tribunalul Bucuresti va da o decizie favorabila. Dinu Patriciu explica, pentru RTV.NET de ce a luat aceasta decizie. Minimax Discount, firma prin care au fost deschise magazine miniMAX si MACRO, si-a cerut la data de 1 februarie intrarea în insolventa, iar termenul de judecata a fost stabilit de Tribunal pentru data de 19 iunie 2012. În plus, voci din piata spuneau luna trecuta ca Dinu Patriciu negociaza vânzarea retelei MIC.RO americanilor de la 7 Eleven, însa omul de afaceri a infirmat aceasta informatie si a declarat ca va reorganiza si refinanta reteaua de magazine.

„Am cerut insolventa Minimax pentru ca, potrivit legii românesti exista aceasta disponibilitate de a te proteja de creditori. Am câstigat timp ca sa-l pun pe picioare. Cu MIC.RO e alta poveste. Acolo nu vom apela la reorganizare (nr. – insolventa). Eu cred ca lucrurile vor merge bine de-acum înainte. O parte din magazine le-am închis, dar vom redeschide în alte locatii”, a declarat pentru RTV.NET, Dinu Patriciu.

Înca din luna noiembrie a început închiderea magazinelor MIC.RO. Primul a fost un magazin din Bucuresti, urmat de cele din Oradea. Voci din piata spun ca mai multe magazine din Constanta, Arad, Sibiu, Cluj-Napoca au fost închise. Si în Bucuresti, mai multe magazine sunt închise, spatiul unor dintre ele fiind deja scos la închiriere. Întrebat câte unitati MIC.RO mai sunt deschise, Dinu Patriciu nu a precizat numarul.

„Ceea ce e important e ca am investit 100 de milioane de euro în aceasta afacere. Restul, ca afacerea este facuta pe banii furnizorilor, sunt povesti. Unii furnizori sunt nemultumiti, dar ei sunt putini fata de numarul total de 2.000. Exista întârzieri la plata acestora si într-adevar, au de ce sa fie nemultumiti”, a mai declarat pentru RTV.NET omul de afaceri.

În ceea ce priveste cererile de insolventa înregistrare la Tribunal la adresa firmelor care detin magazinele de retail, Patriciu spune ca se încearca rezolvarea acestora pe cale amiabila.

Anul trecut, lantul de magazine a înregistrat pierderi de 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) si datorii de 127 mil. lei, adica peste 30 milioane euro. Cifra de afaceri a depasit 66 de milioane de euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor.

Sursa: rtv.net


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy