Take a fresh look at your lifestyle.

De ce mai exista Inspectoratul Teritorial in Constructii? Sa fie desfiintat, daca Mircea Cosma si primarul din Blejoi nu respecta legea 50/1991

Potrivit site-ului stiriactuale.ro  noul centru comercial deschis cu mare pompa, Ploiesti Shooping Center, are mari probleme inca de la deschidere. Astfel, mall-ul cu pricina s-a deschis pentru ca trebuia sa se deschida dar, fara respectarea legii 50/1991 si cu girul presedintelui Mircea Cosma si primarului din Blejoi, Adrian Dumitru, pe care i-a durut in motul de la basca de prevederile legale. Daca nu le-a spus nimeni pana acum, le transmitem noi ca legea e valabila si pentru ei si ca ar trebui sa raspunda pentru acordarea unei autorizatii de construire, in loc sa zambeasca cu gura pana la urechi la inaungurare.
„Primul care a anuntat că Ploiesti Shopping City nu are toate avizele necesare a fost Valerian Manta, directorul Sectiei Drumuri Nationale Prahova, care a spus în Colegiul Prefectural de astazi, ca noul centru comercial nu a respectat autorizatia de contructie potrivit careia ar fi trebuit construit un sens giratoriu în zona”, citam din sitriactuale.ro.
Probabil ca, prima masura pe care o va lua presedintele Consiliului Judetean, este acea de a-l sanctioan pe Valerian Manta, pentru ca a spus adevarul, nicidecum sa isi ceara scuze, public, pentru ca a permis   festivitatea de deschidere a mall-ului. Deh, ce nu face omu’ pentru un pumn de voturi, ca doar vin alegerile parlamentare?!
Din pacate, de data asta, prefectul Marius Sersea, a  inchis ochii, desi ar fi trebuit sa fie primul care se sesizeaza, potrivit atributiilor care ii revin. In caz ca nu stiti care sunt aceste atributii le puteti citi AICI
Incercam sa exemplifcam dezgustul fata de acest gen de atitudine din partea unor reprezentanti ai autoritatilor locale, prin citarea a doua articole din Legea 50/1991:
Art. 7
(9) Autorizaţia de construire se emite dacă sunt îndeplinite cumulativ condiţiile cerute prin prezenta lege. Autoritatea emitentă a autorizaţiei nu este responsabilă pentru eventualele prejudicii ulterioare cauzate de existenţa, în momentul emiterii actului, a unor litigii aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti privind imobilul – teren şi/sau construcţii –, responsabilitatea aparţinând solicitantului.
 
(13) Autorizaţia de construire se semnează de preşedintele consiliului judeţean sau de primar, după caz, de secretar şi de arhitectul-şef sau de persoana cu responsabilitate în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului din aparatul propriu al autorităţii administraţiei publice emitente, responsabilitatea emiterii autorizaţiilor revenind semnatarilor, potrivit atribuţiilor stabilite conform legii.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy