Take a fresh look at your lifestyle.

Dar eu cu cine votez !?!?

Exact nu vreau să mă trezesc ca cetăţeanul turmentat a lui Caragiale când voi deschide buletinul de vot la alegerile locale din 10 iunie 2012. Tocmai de aceea am început să mă informez şi să urmăresc emisiunile electorale locale.

Aşa că vă propun şi dumneavoastră să vedem candidaţii şi să facem o analiză:

1. Iulian Bădescu candidat din partea USL, domnul senator care mi-a spus că vrea un Ploieşti frumos dar care l-a urâţit total cu bannere, meşuri, afişe, flayere împrăştiate aiurea şi peste tot, care-mi vorbeşte de moralitate după ce a fost ales senator cu un partid şi vrea primar cu altul.

2. Andrei Volosevici candidat din partea PDL, actualul viitorul fost primar, cel care a umplut Ploieştiul cu flori cât pentru ultimii 4 ani în care NU a făcut nimic, doar proiecte lansate dinaintea mandatului său (Stadionul Ilie Oană, restaurarea şi relocarea Statuii Libertăţii) şi în rest mai vrea 4 ani de mandat.

3. Diana Severin candidat din partea PPDD, stimata doamnă avocat, care are un nume predestinat politic şi care încearcă să mă fascineze cu “flacăra violet” pe care o afişează în TOATE bannerele afişele şi flayerele din oraş şi care pare cea mai bine clasată la categoria “primăriţe”.

4. Raluca Anghelache candidat din partea UNPR, doamna doctor care doreşte să-şi încerce puterile la conducerea Primăriei Ploieşti, dar care mă tem că o va face la fel de “profitabilă” ca firma dumneaei de medicina muncii renumită la dânsa în cartier.

5. Nina Safta candidat din partea PPPS, stimata domnă pensionară fostă economist, se pare că s-a plictisit prea mult la pensie şi s-a înscris pentru “popularitate în cartier” în cursa electorală pentru a ascede la conducerea Primăriei Ploieşti.

6. Alexandru Neacşu candidat din partea PRM, la cei 66 de ani ai dânsului, fostul domn doctor Neacşu încearcă marea cu degetul pe listele unui partid care a fost întotdeauna, ca şi dânsul, întotdeauna o controversă în viaţa politică locală.

7. Marian Adam candidat din partea Forta Civica, domnul administrator de firmă, încearcă să dea lovitura vieţii şi la 39 de ani ar vrea să administreze şi municipiul Ploieşti, cel mai probabil în aceleaşi conturi de profitabilitate personale.

8. Eugen Cristescu candidat din partea PNTCD, este jurnalist, iar de profesie este jurist, este (vă spun eu) surpriza acestor alegeri locale 2012, fiind cel mai bine ancorat în realitatea ploieşteană, cel care a reuşit să dea fiori candidaţilor mai bine clasaţi.

9. Gheorghe Alexandru Cojocaru candidat din partea PTPT, WHAT !?!? aşa am zis şi eu când am citit despre partid şi despre candidat despre care am auzi nimic până acum, ceea ce mă face să-mi pun serioase semen de întrebare despre motivele candidaturii cuiva la 72 de ani.

10. Simona Tănase candidat din partea PNGCD mult stimata doamnă expert contabil care este administrator de firmă, îşi încearcă şansele la conducerea Primăriei Ploieşti fiind foarte bazată pe faptul că … nu ştie nici măcar dânsa de ce !!!

Bineînţeles că pasiunile, simpatiile şi mai ales antipatiile sunt multe atunci când vorbim de alegeri (locale, parlamentare, prezidenţiale sau europarlamentare) şi se va găsi întotdeauna un Agamiţă Dandanache care să deţină „scrisorica” ce-l va propulsa în fruntea listelor sau ierarhiei unui partid.

Mie îmi place să fiu informat şi documentat din mai multe surse credibile atunci când fac un lucru şi tocmai de aceea vreau ca pe 10 iunie 2012 să pun ştampila „VOTAT” în cunoştinţă de cauză, nu pentru o sacoşă cu alimente sau pentru un pelerinaj la mânăstiri ci pentru 4 ani buni pentru oraşul meu iubit PLOIEŞTI !!!

Aşa că ne vedem cu toţii la urne şi să avem minţile luminate şi informate nu îndoctrinate şi înfometate. Promit să revin până la alegeri cu articol cu sugestii de vot, aşa că: „STAY THERE I’LL BE BACK !”

Al dumneavoastră sincer Robert Codescu

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy