Take a fresh look at your lifestyle.

Dalkia in corzi// Gheorghe Sarbu sustine debransarea: “Orice cetăţean are dreptul să se debranşeze şi nimeni nu-i poate îngrădi acest drept!”

Consilierul local PDL, Gheorghe Sirbu sare la gatul celor de la Dalkia si sustine debransarea de la energia termica. Sirbu vine cu argumente legale, care vin in sprijinul cetetanului care doreste sa se debranseze, cu conditia ca acesta sa indeplineasca trei conditii cumulative. Pana acum, Dalkia se prevala de HCL 318/2007, prin care se ingradea, in mod abuziv, dreptul cetatenilor de a isi pune in aplicare dorinta de a renunta la energia termica oferita de Dalkia. Va invitam sa cititi acest comunicat, care ar trebui sa dea fiori reci celor de la Dalkia Termo Prahova:
Maniera în care fostul primar Emil Calotă a înţeles să favorizeze Dalkia Termo Prahova în detrimentul cetăţenilor este dusă mai departe în actualul mandat. Astfel,  prin HCL 318/2007 art. 246 lit. a),b), c), d) e), f) au fost stabilite clauze care ingrădesc drepturile proprietarilor de apartamente de a se debranşa, stabilindu-se criterii care încalcă legislaţia în domeniu.

Potrivit Legii 325/2006, care stabileşte foarte clar cele trei condiţii cumulative care trebuie îndeplinite, orice ploieştean poate să se debranşeze, pe perioada în care nu este sezon de încălzire.

Cităm  art. 30 alin 2 :

(2) Deconectarea unui consumător de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelorr condiţii cumulative:

a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;

b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;

c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.

În aceste condiţii nu sunt de acord să se continue aceste practici abuzive pe care Dalkia Termo Prahova, folosindu-se de HCL 318/2007, art. 246, în detrimentul cetăţenilor, cărora le sunt îngrădite drepturi consfinţite de legislaţia în vigoare.

 De asemenea, consider că HCL 318/2007 trebuie modificată şi adaptată la cerinţele stabilite de Legea 325/2006, pentru că fiecare cetăţean care respectă condiţiile cumulative stabilite de actul normativ menţionat să îşi poată exercită dreptul de proprietar în propriul apartament. Totodată, se impune că destinaţia Comisiei constituite în baza HCL 310/2013, privind constituirea unei comisii speciale în vederea analizării deconectărilor ilegale de la sistemul public centralizat de alimentare cu energie termică să fie aceea de a simplifica procedura de debranşare şi nu de interzicere a acestei acţiuni a cetăţeanului.

Trebuie să înceteze orice abuz împotriva ploieşteanului şi solicit primarului şi tuturor consilierilor locali să găsim împreună o soluţie pentru modificarea HCL 318/2007, art. 246, mai ales că suntem într-o criză continuă, iar taxele şi impozitele cresc periodic!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy